Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Câți salariați întrețin un pensionar în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausElena Țâbârnă
Elena Țâbârnă - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2021
Abonare
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", directorul general al Casei Naţionale de Asigurări Sociale a Republicii Moldova Elena Ţîbîrnă a făcut câteva precizări cu privire la benefeciarii de pensii din țara noastră.
Câți angajați mențin un beneficiar de pensii în Moldova?

La începutul lunii mai curent, în Republica Moldova circa 681 de mii persoane au fost înscrise la evidență în calitate de beneficiari de pensie de toate tipurile: pentru limită de vârstă, dizabilitate, urmași ș.a. Precizarea a fost făcută de către Elena Ţîbîrnă în studioul Sputnik Moldova.

În același timp, specialistul a precizat că numărul de contribuabili în țara noastră este aproximativ de 782 mii, cifra fiind în descreștere.

"În 2017, când am început reforma sistemului de pensii, numărul contribuabililor era 880 mii. În prezent, coraportul ar fi: 1-1,2 angajați mențin un beneficiar de pensii", a precizat Elena Ţîbîrnă.

Potrivit ei, ultimele statistici ce atestă această descreștere demonstrează că pandemia și-a lăsat amprenta asupra economiei țării, multe întreprinderi fiind nevoite să-și sisteze activitatea sau să reducă din numărul angajaților.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0