Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Bugetarii vor primi premiul anual

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri s-au întrunit în ședință. Pe ordinea de zi a fost inclus și proiectul privind acordarea premiului anual personalului din unitățile bugetare, pentru rezultatele activității în anul 2019.

CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Aproximativ 180 de mii de persoane ar putea beneficia de premiul anual. Mai exact, este vorba de personalul angajat în unitățile bugetare finanțate din bugetul de stat și bugetele locale, dar și personalul Casei Naționale de Asigurări Sociale.

Валюта - Sputnik Moldova
Societate
Premiul anual pentru bugetari: Cine și când vor primi banii

Un proiect de hotărâre privind acordarea premiului anual personalului din unitățile bugetare pentru rezultatele activității în anul 2019 și abrogarea Hotărârii Guvernului cu privire la plata premiului anual personalului din unitățile bugetare a fost aprobat de miniștri în ședința de astăzi a Guvernului.

Pentru achitarea premiului anual se propune a fi utilizate mijloacele fondului de salarizare, în mărime de până la 50% din salariile de bază ale persoanelor cu drept de a beneficia de acest premiu, calculate la 31 decembrie 2019 sau la ultima zi de activitate în cadrul unităților bugetare, anterioare datei respective. Potrivit secretarului de stat la Ministerul Finanțelor, Tatiana Ivanicichina aproximativ 180 de mii de persoane intră în categoria celor cu drept de a beneficia de acest premiu.

Premierul Ion Chicu a precizat că achitarea propriu zisă se va efectua pe parcursul lunii decembrie a acestui an. Pentru acordarea premiului anual pentru personalul din unitățile bugetare este necesară o sumă de aproape 500 de milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0