Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei poduri la granițele Republicii Moldova: Unde vor fi construite

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaPod
Pod - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Abonare
Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor privind construirea unor poduri rutiere de frontieră.
CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Trei poduri la granițele Republicii Moldova urmează a fi construite în următorii trei ani. Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor asupra Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind construirea podului rutier de frontieră între cele două state, peste râul Prut, între localitățile Ungheni, Republica Moldova – Ungheni, România.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Societate
Trafic intens la frontieră: Cozi kilometrice la ieșirea din țară
De asemenea, Guvernul Republicii Moldova va iniția negocierile asupra proiectului Acordului cu Guvernul Ucrainei privind construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru, la frontiera de stat moldo-ucraineană, în zona localităților Cosăuți, Soroca – Yampil. Despre aceasta a anunțat premierul Natalia Gavrilița, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.
„Pornim trei procese majore care vor avea ca finalitate trei poduri rutiere peste Prut și Nistru. Este vorba de renovarea podului Giurgiulești-Galați, un punct important de trecere a frontierei. Este vorba de construcția a două poduri noi - cel de lângă Soroca - o conexiune esențială pentru exporturile noastre în Ucraina, Rusia, Belarus. Un pod care va scurta drumul Chișinău-Kiev cu câteva ore. Al doilea pod nou este Ungheni-Ungheni, care va scurta drumul spre Iași pentru toți locuitorii din centrul Moldovei, iar pentru ungheneni distanța la Iași se va înjumătăți”, a declarat prim-ministrul.
Potrivit Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României, scopul proiectului este integrarea rețelei rutiere a Republicii Moldova în rețeaua trans-europeană, obiectiv stipulat în Strategia de Transport și Logistică pentru anii 2013- 2022.
pod - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Societate
Vor fi construite două poduri noi care vor lega Moldova de România și Ucraina
„Prin urmare, Guvernul României va asigura finanțarea pentru proiectul tehnic al obiectivului, inclusiv impactul de mediu, precum și construcția podului și infrastructurii conexe pe teritoriul său. Pe de altă parte, Guvernul Republici Moldova va asigura evaluarea impactului de mediu și finanțarea pentru construcția infrastructurii rutiere conexe pe teritoriul său. Termenul de execuție al acestui obiectiv este estimat la trei ani”, este precizat în nota informativă.
Lucrările de reabilitare a podului rutier de frontieră de peste râul Prut, Giurgiulești–Galați vor fi finanțate din bugetul de stat al României, termenul de executare fiind de doi ani.
Cătălin Drulă - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Un nou pod va fi construit peste Prut, la Ungheni: Alte patru - în reabilitare
Acordul cu Guvernul Ucrainei privind construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru, are ca scop asigurarea conexiunii rețelei de drumuri prin partea de est a Moldovei la rețeaua de drumuri de circulație internațională.
Costurile lucrărilor urmează să fie acoperite de partea ucraineană. Termenul de executare a construcției podului ar urma să fie de doi ani de la începerea lucrărilor.
Fluxul de știri
0