Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trafic intens la frontieră: Cozi kilometrice la ieșirea din țară

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Abonare
În trei puncte de trecere a Frontierei de Stat se atestă trafic intens. S-au format cozi de kilometri în special pe sensul de ieșire din țară.
CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. Flux sporit de călători se atestă în trei puncte de trecere a Frontierei de Stat. Poliția de Frontieră informează că în punctele de trecere a frontierei Leușeni, Sculeni și Cahul, pe ambele sensuri, se înregistrează trafic intens. Pentru a face față fluxului fost deschise toate pistele de control și suplinit cu numărul necesar de inspectori.
„Mai mult, ținând cont de perioada pandemică în care este necesară completarea fișei epidemiologice de către persoanele care nu dețin documente ce le-ar excepta de la autoizolare, motiv pentru care controlul de frontieră este mult mai anevoios decât de obicei. Iar din cauza fluxului mare de călători, apar unele dificultăți de lucru cu sistemul informațional al IGPF. În prezent, polițiștii de frontieră activează la capacitate maximă și depun tot efortul pentru a ține sub control situația creată”, atenționează Poliția de Frontieră.
Astfel, moldovenii sunt nevoiți să stea în rânduri timp mai îndelungat. În context, Poliția de Frontieră roagă înțelegere din partea călătorilor și să se informeze din sursele oficiale atunci când își planifică o călătorie. Totodată, se solicită alegerea și a altor puncte de trecere deschise traficului la frontiera cu România, unde timpul de așteptare este minim, cum ar fi PTF Costești, PTF Lipcani, PTF Giurgiulești-Galați, pentru a nu suprasolicita în continuare Leușeni și Sculeni.
Fluxul de știri
0