Un nou pod va fi construit peste Prut, la Ungheni: Alte patru - în reabilitare

© Photo : Facebook / Cătălin DrulăCătălin Drulă
Cătălin Drulă - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Abonare
Ministrul Transporturilor din România, Cătălin Drulă, informează că a început reabilitarea podurilor peste Prut și va fi construit unul nou. Astfel, prin infrastructură, se îmbunătățesc legăturile dintre România și Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik, Georgiana Arsene. Ministrul Transporturilor din România, Cătălin Drulă, vine cu vești bune și spune că, prin infrastructură, sunt îmbunătățite legăturile dintre România și Republica Moldova.
Compania de drumuri are în derulare cinci proiecte importante, finanțate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor de peste Prut și pentru construirea unui nou pod peste acest râu, la Ungheni, precizează Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.
Executarea lucrărilor a pornit chiar în iulie și se va încheia peste 9 luni.
Drulă precizează că aici se va consolida grinda cu zăbrele, tablierul va fi sablat și vopsit, placa de beton armat care susține calea pe pod va fi reparată, calea pe pod și trotuarele vor fi refăcute. De asemenea, se vor schimba parapetele pietonale și de siguranță, rampele de acces vor fi refăcute, iar picioarele podului vor fi protejate de un dig de piatră brută.
Un alt proiect îl reprezintă Podul de la Ungheni, de pe Autostrada Unirii A8 Tg. Mureș-Iași-Ungheni - unde proiectarea este deja în derulare. Studiul de fezabilitate pentru pod e finalizat, iar, după ce se obține acordul de mediu aflat în procedură, va fi lansată licitația de proiectare și execuție.
Alte trei proiecte sunt: Podul de la Albița - Leușeni, pe DN 24B,Podul de la Sculeni, pe DN 24, precum și Podul de la Oancea - Cahul, pe DN 26A. Pentru acestea din urmă, CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - lucrează deja la proiectele de reabilitare care se vor desfășura pe modelul Podului de la Galați - Giurgiulești.
”Accesul peste râul Prut devine astfel mai ușor și mai sigur prin toate aceste puncte, spre beneficiul cetățenilor României și celor ai Republicii Moldova”, punctează Cătălin Drulă.
Demnitarul a adăugat că o infrastructură modernă este cheia ridicării și dezvoltării economice a regiunilor care sunt deservite de ea.
Fluxul de știri
0