Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cei 25 de salvatori trimiși în Grecia au revenit acasă: Cum au fost întâmpinați

© Sputnik / Rodion ProcaВстреча молдавских пожарных, тушивших пожары в Греции
Встреча молдавских пожарных, тушивших пожары в Греции - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Abonare
Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență detașați la stingerea incendiilor din Grecia și-au încheiat misiunea.
CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Cei 25 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-au întors în Moldova din Grecia, unde au avut o misiune specială. Pompierii noștri i-au ajutat să lupte cu focul pe colegii lor din țara afectată de incendii forestiere. La Chișinău au fost întâmpinați cu onoruri și aplauzele celor dragi.
Ofițerul de presă al IGSU Liliana Pușcașu a declarat în cadrul ceremoniei de întâmpinare a salvatorilor și pompierilor că misiunea de stingere a incendiilor forestiere din Grecia s-a finalizat cu bine și a fost una de succes.
Dmitrii Polscin - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Societate
Video - Imagini din infern. Un pompier a arătat dezastrul provocat de incendii în Grecia
La rândul său, șeful IGSU, general-maiorul Mihail Harabagiu a precizat că, în cele nouă zile cât s-au aflat în epicentrul dezastrului natural, angajații IGSU nu doar că au ajutat statul elen, dar au acumulat experiență și au asimilat noi tehnici și tactici de intervenție la incendiile forestiere.
„Peste 3 500 de kilometri parcurși, peste 45 de focare stinse, sute de hectare de suprafețe au fost străbătute de voi pentru a ajuta colegii eleni în lupta cu stihia și cel mai importat ați reușit să ajutați la oprirea răspândirii incendiilor devastatoare”, a declarat Harabagiu.
Șeful Direcției Generale Intervenții a IGSU, colonelul Alexei Lavrinenco, tot el șeful echipei detașate în Grecia, a spus că, împreună cu colegii săi, au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru a putea scăpa acel teritoriu de incendii.
„Pe fețele oamenilor din localitățile unde am muncit am văzut mulțumire. Asta este cel mai important pentru noi”, a menționat Lavrinenco.
Pompierii moldoveni, în lupta cu incendiile de vegetație în Grecia - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Societate
FOTO - VIDEO Zi de foc: Pompierii moldoveni, în lupta cu incendiile infernale din Grecia
Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a mulțumit echipei de angajați ai IGSU, care au avut de îndeplinit o misiune grea și unică pentru Republica Moldova.
„Noi am urmărit operațiunea la care ați participat, munca voastră. Am urmărit cum ați stins focare, cum ați defrișat terenuri incendiate, cum ați salvat animale și cum ați prevenit noi pierderi de proprietăți, de oameni, de pe insula Evia din Grecia”, a declarat Ana Revenco.
Echipa de angajați ai IGSU detașată pentru stingerea incendiilor de pe insula Evia din Grecia au primit Diplome de Onoare ale Ministrului Afacerilor Interne.
Pompierii moldoveni, în drum spre Grecia pentru a ajuta în lupta cu incendiile de vegetație - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Societate
Video - Pompierii moldoveni, în drum spre Grecia: Înțelegem că lupta nu va fi una ușoară
Pompierii moldoveni au luptat cu flăcările în Grecia cot la cot cu salvatorii români. Aceștia au intervenit la lichidarea incendiilor pe suprafețe extinse, au defrișat arborii afectați de ardere, dar și au identificat focarele ascunse. Pompierii din Moldova au reușit să stingă peste 420 de focare, iar toate acțiunile lor s-au desfășurat pe o suprafață de 300 de hectare.
Fluxul de știri
0