Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video - Imagini din infern. Un pompier a arătat dezastrul provocat de incendii în Grecia

© Photo : Facebook / Dmitrii PolscinDmitrii Polscin
Dmitrii Polscin - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Abonare
Pompierii moldoveni care au plecat în Grecia să-i ajute pe colegii lor eleni la stingerea incendiilor de vegetație, și-au început ieri misiunea.
CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Pompierul moldovean Dmitrii Polscin, aflat în misiune în Grecia, a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț în care arată starea dezolantă în care au ajuns pădurile din țara respectivă, în urma incendiilor masive de vegetație.
Din materialul video se poate observa că copacii sunt arși în totalitate, iar pământul este acoperit cu un strat gros de scrum.
Totodată, pompierul a povestit despre acțiunile realizate în prima zi a misiunii. Dmitri Polscin a scris că, în zona incendiului, cisternele cu apă sunt amplasate de-a lungul drumului la o distanță de jumătate de kilometru. Pompierii iau în spate recipientele cu apă și pleacă în munți în zona afectată.
© Photo : IGSUPompierii moldoveni, în lupta cu incendiile de vegetație în Grecia
Pompierii moldoveni, în lupta cu incendiile de vegetație în Grecia - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Pompierii moldoveni, în lupta cu incendiile de vegetație în Grecia
Pompierul menționează că deasupra teritoriului afectat de incendiu survolează în continuu avioane care monitorizează zona de lucru, iar elicopterele și avioanele pompierilor intervin în zonele de ardere masivă.
”Ei sunt îngerii noștri păzitori”, spune Polscin.
Dmitri Polscin spune că fiecare ascensiune este mai dificilă decât precedenta.
”De fiecare dată când ascensiunea devine mai dificilă, cu fiecare urcare vreau să iau mai puțină apă, dar este imposibil, va trebui să cobor mai des”, scrie pompierul.
Amintim că, în primele ore ale zilei de ieri, angajații IGSU în comun cu colegii români au stins peste 59 de focare de ardere. Totodată, pe parcursul a 24 de ore de intervenție, salvatorii moldoveni au reușit să stingă 7 hectare de teren pe coastele munților.
În data de 9 august, 25 de salvatori și pompieri moldoveni, cu patru unități de tehnică, au plecat în Grecia pentru a ajuta salvatorii eleni la stingerea incendiilor de proporții cu care se confruntă țara respectivă.
Fluxul de știri
0