Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

FOTO - VIDEO Zi de foc: Pompierii moldoveni, în lupta cu incendiile infernale din Grecia

© Photo : IGSUPompierii moldoveni, în lupta cu incendiile de vegetație în Grecia
Pompierii moldoveni, în lupta cu incendiile de vegetație în Grecia - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Abonare
Pompierii moldoveni care au plecat în Grecia să-i ajute pe colegii eleni la stingerea incendiilor de vegetație, și-au început ieri misiunea.
CHIȘINĂU – 12 aug, Sputnik. Zi de foc pentru pompierii moldoveni aflați în misiune în Grecia. În primele ore ale zilei de ieri, angajații IGSU în comun cu colegii români au stins peste 59 de focare de ardere.
Totodată, pe parcursul a 24 de ore de intervenție, salvatorii moldoveni au reușit să stingă 7 hectare de teren ars pe coastele munților.
Potrivit IGSU, accesul către focare este foarte dificil, iar în unele zone pompierii nu pot ajunge cu tehnică de intervenție din dotare, folosind mijloace de primă intervenție specializată.
”Cu scopul coordonării acțiunilor și susținerii efectivului detașat în statul elen, șeful IGSU a participat într-o conferință video unde a comunicat cu pompierii plecați despre măsurile întreprinse, necesitățile acestora, dar și acțiunile întreprinse la fața locului”, este menționat în comunicatul emis de IGSU.
Pompierii moldoveni detașați în Grecia și-au început misiunea - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Societate
FOTO - VIDEO Pompierii moldoveni detașați în Grecia și-au început misiunea
Amintim că în data de 9 august, 25 de salvatori și pompieri moldoveni cu patru unități de tehnică au plecat în Grecia pentru a ajuta salvatorii eleni la stingerea incendiilor de proporții cu care se confruntă țara respectivă.
Fluxul de știri
0