Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Agenția Servicii Publice are un nou director: Cine este

© Sputnik / Mihai CarausCentrul Multifuncţional Chişinău
Centrul Multifuncţional Chişinău - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Abonare
Mircea Eșanu este noul director al Agenției Servicii Publice. Anunțul a fost făcut deviceprim-ministrul pentru digitalizare.
CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Agenția Servicii Publice are un nou director. Mircea Eșanu, fostul șef de cabinet al premierului interimar Aureliu Ciocoi, a fost numit în această funcție după ce Vladislav Zara și-a dat demisia.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Societate
A făcut sau nu Maia Sandu presiuni asupra directorului ASP - Ce spune Președinția
Astăzi, Mircea Eșanu a fost prezentat echipei de către viceprim-ministrul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu. Ulterior, informația despre conducerea Agenției a fost actualizată pe site-ul oficial al instituției.

„Având mandatul de a coordona activitatea instituțiilor publice din sfera mea de competenţă, astăzi l-am prezentat pe noul director al Agenției Servicii Publice, Mircea Esanu, colectivului instituției. ASP are un rol esențial în procesul de modernizare și digitalizare a sectorului public”, a scris Țurcanu pe o rețea de socializare.

Mircea Eșanu a mai ocupat această funcție în 2019 când a fost numit de Guvernul Sandu în calitate de director interimar al ASP. După ce Guvernul a fost demis de Parlament, Eșanu și-a prezentat și el demisia.
Молдавский биометрический паспорт - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Societate
În Moldova ar putea fi sistată eliberarea pașapoartelor din toamnă: Care este motivul
Mircea Eșanu a fost manager de proiect la Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova în perioada 2009-2012. Din 2012 până în 2014, a fost membru al Consiliului de Presă, iar în perioada 2014-2019 a fost director al Fondului de Investiţii Sociale în Moldova (FISM).
Арест - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Societate
Dosarul fraudei cu permise de conducere: Un angajat al ASP a fost arestat
Precizăm, fostul director al ASP a fost invitat la două ședințe protocolare, "pornind de la informațiile parvenite în adresa Președinției privind riscurile identificate în raport cu securitatea actelor oficiale". Asta după ce în cadrul unei conferințe de presă, Veaceslav Zara, a declarat că începând cu luna septembrie, în Moldova ar putea fi suspendată eliberarea pașapoartelor. Zara a invocat faptul că din anumite motive, este supus presiunii de a anula licitația pentru achiziționarea de noi formulare în valoare de peste 498 de milioane de lei, iar aceste presiuni ar veni din partea Președinției
Fluxul de știri
0