Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dosarul fraudei cu permise de conducere: Un angajat al ASP a fost arestat

© Sputnik / Сергей Венявский / Accesați arhiva multimediaАрест
Арест - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Abonare
Angajatul Agenţiei Servicii Publice reţinut de ofiţerii CNA în dosarul permiselor de conducere a fost plasat în arest preventiv pentru 15 zile.

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Angajatul Agenţiei Servicii Publice (ASP) care a fost reţinut în dosarul permiselor de conducere are statut de „învinuit” și a fost plasat pentru 15 zile în arest, în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2020
Societate
Un militar a fost reținut pentru afacere cu permise de conducere: Iată cine l-a denunțat

Decizia poate fi însă contestată la Curtea de Apel, a informat luni, 1 februarie, Centrul Naţional Anticorupţie.

Respectivul a fost plasat în arest preventiv după ce judecătorul de instrucţie a admis demersul procurorilor anticorupţie.

În prezent, ofiţerii CNA şi procurorii examinează probele acumulate, pentru identificarea altor complici şi a tuturor beneficiarilor.

Reamintim că angajatul Agenţiei Servicii Publice a fost reținut pe 28 ianuarie și plasat în izolator, iar a doua zi au fost efectuate percheziții în incinta Agenției. 

Sputnik a scris, cu referire la CNA, că aproape 100 de persoane ar fi plătit până la două mii de euro unor angajați ai Agenției Servicii Publice pentru a obține fără probleme permisul de conducere. Schema a fost deconspirată de CNA și procurorii anticorupție. 

Pașapoarte - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2020
Societate
Ce nu trebuie să faci dacă ai găsit acte de identitate sau permise de conducere

Potrivit CNA, grupul avea misiunea de a organiza examenul teoretic și practic peste rând și de a evalua candidații, oferindu-le calificativul admis.

Candidații transmiteau banii prin intermediul altor persoane, iar la final suma era împărțită între membrii grupului. Oamenii legii au investigat cazul timp de mai multe luni, pentru a putea aduna mai multe probe care să demonstreze vinovăția celor vizați. 

Ofițerii CNA au efectuat 30 de percheziții la domiciliile și birourile suspecților. Potrivit CNA, în urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate telefoane mobile, permise de conducere care urmau să ajungă la cei care au plătit pentru ele, dar și sume de bani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0