Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A făcut sau nu Maia Sandu presiuni asupra directorului ASP - Ce spune Președinția

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Abonare
Confirmat: directorul ASP a fost chemat la Președinție unde i s-a cerut să nu demareze licitația privind achiziția blanchetelor pentru actele oficiale. Dar asta din cauza costurilor mari și a corupției pe care Maia Sandu o bănuiește în această tranzacție.
CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. Consilierul pe comunicare al președintelui, Sorina Ștefârță confirmă că directorul ASP a fost invitat la două ședințe protocolare, "pornind de la informațiile parvenite în adresa Președinției privind riscurile identificate în raport cu securitatea actelor oficiale".
Молдавский биометрический паспорт - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Societate
În Moldova ar putea fi sistată eliberarea pașapoartelor din toamnă: Care este motivul
„Scopul ședințelor a fost de a-i aduce la cunoștință elementele de acțiuni concertate, cu riscuri majore de corupție, în cazul licitației blanchetelor pentru actele oficiale. I s-a recomandat să nu demareze achiziția până nu vor fi elucidate toate riscurile care planează asupra acesteia. Cel mai probabil, reacția dânsului a venit ca urmare a faptului că Președinția a sesizat Procuratura pe acest caz. Totodată, în cadrul ședințelor, directorului i s-a solicitat să justifice majorarea continuă a tarifelor la serviciile ASP, justificarea prezentată fiind neconvingătoare”, a menționat Ștefârță într-un răspuns oferit pentru Sputnik Moldova. 
Reacția vine după ce în cadrul unei conferințe de presă, organizată joi, 1 iulie, directorul ASP, Veaceslav Zara, a declarat că începând cu luna septembrie, în Moldova ar putea fi suspendată eliberarea pașapoartelor.
Zara a invocat faptul că din anumite motive, este supus presiunii de a anula licitația pentru achiziționarea de noi formulare în valoare de peste 498 de milioane de lei, iar aceste presiuni ar veni din partea Președinției. 
„Pe parcursul lunii iunie, am fost invitat de două ori la Președinție de către Ana Revenco, consiliera președintelui Republicii Moldova. Pe lângă discuții referitor la procedură și alte aspecte ce țin de licitația dată, mi s-a sugerat cu text deschis că ASP trebuie să anuleze această licitație demarată deja. Aceleași sugestii au venit și de la consilierul prezidențial domnul Negruța, dar nimeni nu mi-a dat nicio indicație în scris la subiectul dat”, a declarat Veaceslav Zara.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0