Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Modificarea Legii CNA: Cum va fi numit în funcție directorul instituției

© Sputnik / Miroslav RotariCNA
CNA - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputații au votat în prima lectură un proiect de lege pentru modificarea Legii cu privire la Centrul Național Anticorupție.
CHIȘINĂU, 14 august – Sputnik. Directorul Centrului Național Anticorupție va fi numit în funcție de Parlament. Aceasta modificare se propune la Legea cu privire la Centrul Național Anticorupție, iar proiectul pentru modificarea Legii a fost votat în prima lectură de deputațiii în Parlamentul Republicii Moldova.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Politică
Modificarea Legii cu privire la produsele petroliere: Cine are de câștigat
Așadar, proiectul de lege pentru modificarea articolului 8 din Legea cu privire la Centrul Național Anticorupție propune ca directorul CNA să fie numit în funcție de Parlament cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin 20 de deputați, cu avizul pozitiv al Comisiei Juridice, Numiri și Imunități, pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.
ANI - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Politică
Modificări la Legea ANI: Cum poate fi demis președintele instituției
Totodată, Comisia Juridică, Numiri și Imunități va verifica corespunderea candidaților propuși la cerințele stabilite și va prezenta Parlamentului avize privind întrunirea condițiilor legale de numire în funcție. Inițiativa legislativă, elaborată de un grup de deputați din Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, prevede modificarea modalității de desemnare și numire a directorului CNA.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Politică
Deputații au votat în prima lectură modificarea Legii Procuraturii
Autorii proiectului menționează că aprobarea prezentului proiect de lege va permite implicarea plenară a CNA în realizarea strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia și exercitarea atribuțiilor în domeniul combaterii corupției.
Fluxul de știri
0