Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Belgradul va găzdui Forumul Economic Serbia-Rusia în octombrie

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaRussian President Vladimir Putin and Serbian President Aleksandar Vucic during a joint press statement following Russian-Serbian talks. File photo.
Russian President Vladimir Putin and Serbian President Aleksandar Vucic during a joint press statement following Russian-Serbian talks. File photo. - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Abonare
Forumul Economic Serbia-Rusia va avea loc la Belgrad în perioada 4-5 octombrie, cele două națiuni dorind o cooperare mai strânsă după ce Serbia a aderat la zona de liber schimb cu Uniunea Economică Eurasiatică.
BUCUREŞTI, 14 aug – Sputnik, Doina Crainic. Forumul, sponsorizat în comun de guvernul sârb, Camera de comerț sârbă și Centrul rus pentru Export, va găzdui peste 100 de companii din Rusia şi va fi cel mai mare eveniment economic organizat până în prezent între cele două țări.
„Partenerii noștri de la Centrul rus pentru Export au anunțat participarea a peste 100 de companii din Federația Rusă. Acestea sunt cele mai mari companii rusești din domeniul infrastructurii, al energiei, din sectorul agroindustrial, industria chimică, al comerțului, tehnologiei informației. Vor fi reprezentate și cele mai mari bănci din Rusia”, a anunțat, la începutul acestei săptămâni, Nenad Popovic, Ministrul sârb responsabil cu Inovația și Tehnologia.
Potrivit lui Popovic, forumul va oferi companiilor sârbe oportunitatea de a introduce produsele și serviciile lor pe piața rusă, oferind în același timp companiilor rusești posibilitatea de a-și extinde prezența pe piața sârbă. Ministrul se așteaptă să fie semnate „numeroase acorduri” la evenimentul din octombrie, potrivit RT.
Forumul va avea loc la câteva săptămâni după ce a intrat în vigoare acordul privind o zonă de liber schimb între Serbia și Uniunea Economică Eurasiatică, în care Rusia este stat membru. Conform termenilor acordului, majoritatea mărfurilor comercializate între Serbia și Rusia sunt acum scutite de taxe vamale.
Военные учения Восток-2018 - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Rusia
Exercițiile comune Rusia-China s-au încheiat – 10.000 de soldați, 100 de avioane - VIDEO
În iunie, o delegație din Serbia a participat la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg, unde s-au reluat negocierile cu privire la modernizarea flotei companiei naţionale de transport aerian Air Serbia cu avioane rusești Sukhoi Superjet 100, precum și cu avioane MS-21 pentru distanță medie. Discuțiile au început inițial în 2019, dar s-au oprit din cauza schimbărilor recente din guvernul sârb.
Cifra de afaceri a schimburilor comerciale reciproce între Rusia și Serbia în ultimii ani s-a ridicat la aproximativ două miliarde de dolari, potrivit datelor Regnum. Exporturile rusești către Serbia sunt dominate de produse minerale și chimice, în timp ce Rusia acoperă, de asemenea, 90% din nevoile de gaze naturale ale Serbiei.
Principalele exporturi ale Serbiei includ produse metalice (oțel și cupru), utilaje și echipamente, produse agricole, produse petrochimice și produse farmaceutice.
Заявления Дмитрия Козака в ходе визита в Молдову - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Podcasturi
Analist politic, despre cel mai mare rezultat al întâlnirii dintre Kozak și Sandu
Fluxul de știri
0