Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Exercițiile comune Rusia-China s-au încheiat – 10.000 de soldați, 100 de avioane - VIDEO

© Photo : Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaВоенные учения "Восток-2018"
Военные учения Восток-2018 - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Abonare
Exerciţiile militare ruso-chineze Xibu/Interacțiunea-2021 au reunit 10.000 de soldați, o sută de avioane și elicoptere și aproape tot atâtea piese de artilerie. Faza activă a exercițiilor militare s-a încheiat pe 13 august.
BUCUREŞTI, 14 aug – Sputnik, Doina Crainic. Scopul exercițiilor militare ruso-chineze Xibu/Interacțiunea-2021 a fost de a „demonstra determinarea și capacitatea Rusiei și Chinei de a combate terorismul, de a asigura pacea și stabilitatea în regiune”. Exerciţiile au reunit 10.000 de soldați, o sută de avioane și elicoptere și aproape tot atâtea piese de artilerie.
Faza activă a exercițiilor militare ruso-chineze Xibu/Interacțiunea-2021 s-a încheiat pe 13 august în poligonul Qingtongxia, în regiunea chineză Ningxia, odată cu înfrângerea forțelor teroriste, a anunțat Ministerul Apărării din Rusia.
Ministrul rus al Apărării, Sergei Shoigu, care a sosit cu o zi în urmă pentru a observa manevrele alături de omologul său chinez, Wei Fenghe, a salutat operațiunile comune ale forțelor armate ale celor două țări.

„În apărarea păcii și stabilităţii”

Manevrele au reprezentat o ocazie pentru militarii celor două țări de a se antrena în organizarea operațiunilor comune de explorare și de a simula o operațiune contrateroristă aeriană şi la sol. Exerciţiile au adunat peste 10.000 de soldați cu 200 de vehicule blindate, 90 de piese de artilerie și peste 100 de avioane și elicoptere. Scopul numărul unu a fost dezvoltarea parteneriatului și cooperării strategice între Rusia și China, potrivit Sputnik France.
Serghei Shoigu și Wei Fenghe au asistat la manevrele care au inclus exerciții de aterizare fără parașută, de ofensivă comună a armatelor, precum și lansare de foc cu ajutorul avioanelor și dronelor.
„Exercițiile vizează consolidarea și dezvoltarea relațiilor dintre Rusia şi China, parteneriatul dezvoltat și cooperarea strategică, creșterea nivelului de cooperare militară și prietenie între forțele armate ale celor două țări, demonstrarea determinării și capacității Rusiei și Chinei de a lupta împotriva terorismului, pentru a apăra împreună pacea și stabilitatea în regiune”, a menţionat anterior Ministerul rus al Apărării, într-un comunicat.

„Un succes deplin”

Wei Fenghe a anunțat sfârșitul exercițiilor Xibu/Interacţiunea-2021, subliniind că nu au fost direcționate împotriva țărilor terțe și a menționat că au fost un succes.
„Astăzi am observat operațiunile trupelor ca parte a exercițiilor Xibu/Interacțiunea-2021. Forțele combinate ale celor două țări au înregistrat un succes deplin”, a spus Wei Fenghe în timpul negocierilor cu omologul său rus.
Fluxul de știri
0