Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Veronica Mihailov-Moraru, noul secretar de stat al Ministerului Justiției

© Photo : Facebook / Veronica MihailovVeronica Mihailov-Moraru, secretar de stat la Ministerul Justiției
Veronica Mihailov-Moraru, secretar de stat la Ministerul Justiției - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Abonare
Guvernul Gavrilița a aprobat numirea în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției a Veronicăi Mihailov-Moraru.
CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. După eliberarea lui Alexandru Pleșca și Tatiana Tverdun din funcțiile de secretari de stat ai Ministerului Justiției, Guvernul Gavrilița a aprobat numirea în loc a Veronicăi Mihailov-Moraru. Veronica Mihailov a mai deținut această funcție din 30 august 2019.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Politică
Demisii în lanț la prima ședință a noului Guvern
Din decembrie 2018 până în septembrie 2019 a fost președinte al Consiliului Amnesty International Moldova.
În perioada mai 2017 – septembrie 2019, Veronica Mihailov-Moraru a fost membru al Consiliului Asociației Femeilor Avocate din Republica Moldova. A activat în calitate de avocat în cadrul proiectului „Advocacy pentru Drepturile Omului în contextul crizei legate de alegerile parlamentare din aprilie 2009 din Republica Moldova”, la Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Politică
Numiri la Guvern: Cine sunt noii secretari de stat
Începând cu 2005 și până în 2019, Mihailov-Moraru a fost consultant și expert în cadrul mai multor proiecte din domeniul drepturilor omului, implementate de organizații neguvernamentale precum Fundația Soros-Moldova, Amnesty International, Misiunea Norlam, Asociația pentru Justiție Penală Participativă, Unicef Moldova, Consiliul Național al Tineretului din Republica Moldova, Asociația Avocaților Americani, Centrul de reabilitare a victimelor torturii „Memoria", Institutul de Reforme Penale etc.
Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Politică
Cine este Sergiu Litvinenco, candidatul la funcția de ministru al Justiției
Este licențiată în drept, specialitatea drept penal. Deține un master în Drept Internațional. Este coautor al mai multor publicații de specialitate. Veronica Mihailov-Moraru s-a născut pe 29 septembrie 1982 la Chișinău. Este căsătorită și are un copil.
Fluxul de știri
0