Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Numiri la Guvern: Cine sunt noii secretari de stat

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Abonare
Miniștrii din Guvernul Gavrilița au aprobat noi numiri după un șir de demisii.
CHIȘINĂU, 9 aug - Sputnik. După ce majoritatea secretarilor de stat din Guvernul anterior au fost eliberați din funcție, miniștrii Guvernului Gavrilița au numit alții noi în ședința de astăzi a Cabinetului. Astfel, la Ministerul Afacerilor Externe a fost numit în funcția de secretar de stat Veaceslav Dobândă. Veronica Mihailov-Moraru va fi secretar de stat la Ministerul Justiției, iar Sergiu Diaconu - la Ministerul de Interne.
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Politică
Gavrilița către miniștri: Vă rog să fiți pe jumătate procurori
Totodată, Rosian Vasiloi revine la șefia Poliției de Frontieră. Numiri au fost aprobate și la Ministerul Apărării. Este vorba de doi secretari de stat - Valeriu Mija și Sergiu Plop. La ministerul Agriculturii este numit secretar de stat Sergiu Gherciu. Întrebat de premierul Natalia Gavrilița dacă sunt sau nu rude, ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, a precizat că nu și că nici nu s-ar fi întâlnit vreodată. Rodica Iordanov va deține funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Politică
Demisii în lanț la prima ședință a noului Guvern
Cei doi secretari de stat de la Ministerul Sănătății vor fi înlocuiți de Zinaida Bezverhnîi și Svetlana Nicolaescu. Ședința Guvernului s-a încheiat. Pe ordinea de zi a fost doar un singur subiect, cel cu privire la cadre. Data la care va avea loc următoarea ședință nu a fost anunțată, dar cel mai probabil va fi în această săptămână.
Fluxul de știri
0