Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Demisii în lanț la prima ședință a noului Guvern

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Abonare
Prima ședință a noului Guvern a început cu un șir de demisii. Majoritatea secretarilor de stat au fost eliberați din funcții.
CHIȘINĂU, 9 aug - Sputnik. Demisii pe bandă rulantă chiar la prima ședință a Guvernului Gavrilița. Majoritatea secretarilor de stat au fost eliberați din funcții. Astfel, Ministerul Finanțelor rămâne fără Gabriela Guneva, care a ocupat funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor. De asemenea, au fost eliberați secretarii de stat ai Ministerului Economiei și Infrastructurii.
Владимир Головатюк - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Politică
Golovatiuc este retras din funcția de ambasador al Republicii Moldova la Moscova
Este vorba de Iuliana Drăgălin, Mihail Lupașcu și Mariana Botezatu. Sunt eliberați din funcție și secretarii de stat ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Dumitru Socolan, Gheorghe Leucă și Daniela Cujbă. La Ministerul Justiției au fost demiși doi secretari de stat. Este vorba Alexandru Pleșca și Tatiana Tverdun.
LIVE: Guvernul Gavrilița s-a întrunit în prima ședință - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Video
Live: Guvernul Gavrilița s-a întrunit în prima ședință
Miniștrii au votat și pentru eliberarea din funcție a secretarilor de stat ai Ministerului Afacerilor Interne Mariana Grama, Cornel Lebedinschi, Gheorghe Balan și Sergiu Golovaci. La Ministerul Apărării au fost eliberați din funcție secretarii de stat Vladimir Iliev și Aurel Fondus.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Politică
Numiri la Guvern: Cine sunt noii secretari de stat
Mihai Machedon, Tatiana Nistorică, Ghenadie Iurcu, care au fost secretari de stat la Ministerul Agriculturii, de asemenea au fost eliberați din funcție.
La Ministerul Educației au fost demiși Ivan Gheorghiu și Natalia Grâu, iar la Ministerul Sănătății - Tatiana Zatîc și Denis Cernelea. După toate aceste demiteri în lanț, miniștrii au votat pentru numirea altor secretari de stat. Ulterior, ședința Guvernului s-a încheiat.
Fluxul de știri
0