Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Sergiu Litvinenco, candidatul la funcția de ministru al Justiției

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Litvinenco
Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Abonare
Natalia Gavrilița a prezentat astăzi lista miniștrilor în Guvernul său. Sergiu Litvinenco este propus pentru funcția de ministru al Justiției.
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Sergiu Litvinenco s-a născut în data de 11 iulie 1981, în satul Hârtop, raionul Cimișlia. El a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova în anul 2005. Înainte de aceasta și-a făcut studiile la Colegiului Republican de Informatică și Drept.
© Photo : Facebook / Natalia GavrilițaNatalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală
Natalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Natalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală
Litvinenco a activat în calitate de consultant juridic în mai multe proiecte cu finanțare externă, venită de la structuri precum Banca Mondială, UNICEF sau USAID, prin intermediul cărora se acorda consultanță unor instituții de stat. El a acordat asistență juridică și Ministerului Educației, în perioada în care Maia Sandu a fost ministru. Ulterior, Litvinenco a devenit membru al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și membru al Biroului Permanent Național al formațiunii.
Anatol Topală  - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Politică
Cine este Anatolie Topală, candidatul propus la funcția de ministru al Educației
În cadrul alegerilor parlamentare din data de 24 februarie 2019, Litvinenco a devenit deputat în lista Blocului electoral ACUM, format din PAS și Platforma Demnitate și Adevăr. În Parlamentul de legislatura a X-a, Litvinenco a fost președintele Comisiei juridice, numiri și imunități.
Litvinenco a figurat în garnitura guvernamentală a Nataliei Gavrilița și a lui Igor Grosu, când cei doi au fost propuși în calitate de prim-miniștri. În prezent, Litvinenco este deputat în fracțiunea PAS.
Fluxul de știri
0