Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Irina Vlah s-a întâlnit cu ambasadorul Suediei: Iată ce cadou i-a oferit

© Photo : MoldpresaIrina Vlah s-a întâlnit cu ambasadorul Suediei
Irina Vlah s-a întâlnit cu ambasadorul Suediei - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Abonare
Başcanului Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit ieri cu Anna Liberg, ambasadorul Suediei în Republica Moldova
CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. În cadrul întrevederii, bașcanul a mulțumit Guvernului de la Stockholm pentru asistența acordată autonomiei pe diferite dimensiuni, inclusiv pentru sprijinul financiar în construcția IT Digital Hub.
"Implicarea Suediei în susținerea dezvoltării Republicii Moldova și UTA Găgăuzia în particular, este foarte importantă pentru noi, mai ales în prezent, când trebuie să depășim așa fenomene precum migrarea tinerilor", a spus Vlah.
Bașcanul a exprimat interesul autorităților regionale în atragerea experienței, necesară în procesul de pregătire a unei Conferințe Internaționale privind Construcția și Dezvoltarea Autonomiilor, care va avea loc sub auspiciile Înaltului Comisar al OSCE pentru Minoritățile Naționale.
"Progresul în domeniile noastre prioritare, cum ar fi industrializarea, dezvoltarea sectorului IT, combaterea efectelor secetei și crearea infrastructurii pentru colectarea și sortarea deșeurilor depinde în mare măsură de sprijinul partenerilor de dezvoltare", a menționat Irina Vlah.
Irina Vlah s-a întâlnit cu  consilierul lui Erdogan
 - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Politică
Irina Vlah s-a întâlnit în Tatarstan cu consilierul lui Erdogan: Ce au discutat
Totodată, Irina Vlah i-a acordat Annei Liberg titlul "Cetățean de Onoare al Găgăuziei", pentru activitate diplomatică fructuoasă, înalt profesionalism, asistență în dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie dintre Regatul Suediei și Republica Moldova, în special cu UTA Găgăuzia.
Fluxul de știri
0