Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce va face noul Guvern imediat după ce va fi învestit: Precizările Nataliei Gavrilița

© Sputnik / Mihai CarausGuvernul
Guvernul - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Abonare
Candidatul desemnat la funcția de premier a declarat în cadrul unei emisiuni la postul național de televiziune că imediat ce va fi învestit Guvernul, vor fi schimbați secretarii de stat în ministere, dar și alți conducători ai instituții.
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Natalia Gavrilița susține că odată cu învestirea noului Guvern vor urma schimbări majore, vor fi și remanieri în instituțiile guvernamentale. Candidatul desemnat la funcția de prim-ministru a declarat în cadrul unei emisiuni că printre primele acțiuni ale noului Guvern va fi și desemnarea noilor secretari de stat.
„Imediat după învestire, vom organiza o ședință de Guvern și vom face modificări acolo unde nu sunt necesare concursurile, și aici e vorba despre secretarii de stat. Când am venit în 2019, erau funcții publice, dar am făcut modificare la lege și deja poziția de secretar de stat este o poziție politică, deci poate poate fi modificată imediat. Noi vom merge foarte repede cu completarea ministerelor cu secretari de stat. De asemenea, există agenții, autorități centrale, unde numirea conducătorului este o numire politică și acolo tot ne vom mișca destul de repede”, a declarat Natalia Gavrilița.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Editoriale
Lista guvernului Gavrilița - ce taine trădează despre viitorul executiv
Totodată, Natalia Gavrilița a precizat că ar exista o probabilitate ca să fie făcute modificări în lege, iar pentru unele funcții să fie scoasă etapa de concurs. Astfel, Gavriliță spune că se vrea ca echipa să fie formată cât mai curând și să se apuce cât mai repede de lucru.
„Acolo unde este necesar un concurs, vom face o evaluare. Dacă este o funcție unde concursul nu este necesar pentru că este o funcție de responsabilitate politică, s-ar putea să schimbăm regulile și să eliminăm cerința de concursuri, iar acolo unde considerăm că este mai bine să facem concurs, acolo unde nu sunt funcții politice, acolo vom face concurs, un proces transparent, un proces unde vom invita cei mai buni candidați”, a conchis Gavrilița.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Politică
Când se vor întruni deputații pentru a acorda votul de încredere Guvernului Gavrilița
Precizăm că marți, 3 august, candidatul desemnat la funcția de premier a făcut publică lista garniturii guvernamentale, iar vineri, 6 august, Natalia Gavrilița, împreună cu echipa sa, urmează să-și prezinte programul în Parlament și să obțină votul de încredere.
Fluxul de știri
0