Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Lista guvernului Gavrilița - ce taine trădează despre viitorul executiv

Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Parcurgând lista viitorului guvern al Nataliei Gavrilița putem afirma la o simplă privire că aceasta suferă de o mare lipsă de profesioniști. Nu vreau să afirm că toți din respectiva listă n-ar fi nici de o cale.
Nu - unii s-au remarcat ca buni profesioniști în domeniile lor de activitate (cum ar fi regizorul Sergiu Prodan, desemnat la funcția de ministru al Culturii), dar nu în aparatul administrativ, asta fiind lucruri cu totul diferite.
 Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Politică
Ultima oră: Natalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală
Unii deja și-au probat cu vârf și îndesat lipsa totală de viziune în posturile pe care le-au ocupat. În acest este emblematică figura lui Nicu Popescu, care a deținut funcția de ministru de Externe în guvernul Maiei Sandu, unde a fost o catastrofă, și acum urmează să ocupe același fotoliu în guvernul Nataliei Gavrilița.
Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2019
Republica Moldova
Unde se integrează Moldova în timp ce UE se dezintegrează – Iată ce spune Nicolae Popescu
Criteriul după care au fost selectații viitorii membrii ai guvernului nu este cel al profesionalismului, ci cel al loialității, al fidelității față de președintele Maia Sandu și de cursul politic adoptat de acesta - integrarea europeană cu orice preț, chiar în detrimentul intereselor naționale ale Republicii Moldova.
Dar faptul că cei care vor ocupa funcțiile de miniștri sunt total neprofesioniști nu înseamnă că viitorul guvern Gavriliță ar putea avea totuși o șansă. Totul depinde cine vor fi numiți în eșaloanele inferioare, de la secretari de stat până la șefii de departamente și direcții. Dacă în aceste posturi vor fi angajați, numiți oameni care știu cum se administrează o țară, atunci guvernul Gavrilița nu este condamnat din start la eșec.
Fluxul de știri
0