Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Nu mai este nevoie de Greta Thunberg – s-au debarasat de ea

© AP Photo / Kay NietfeldШведская эко-активистка Грета Тунберг
Шведская эко-активистка Грета Тунберг - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La sfârșitul lunii iulie, omenirea, după cum ne informează mass-media occidentală, a epuizat toate resursele anuale ale Pământului.
Tot ce este extras din pământ și emis în atmosferă de la începutul lunii august până la sfârșitul lunii decembrie, totul devine așa-numita datorie de mediu.
Potrivit experților, omenirea, pentru a menține nivelul actual de consum și producție, necesită suplimentar mai mult de două treimi din capacitățile actuale ale planetei.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2021
Politică
Maia Sandu se pronunță pentru reluarea exportului producției moldovenești în Rusia
Aici, este cazul să ne amintim de Greta Thunberg.
După cum ținem minte, tânăra a devenit faimoasă pentru organizarea unei „greve școlare” împotriva schimbărilor climatice.
Doar că, dacă este să analizăm ceva mai atent decât se obișnuiește în era rețelelor sociale, studiul agendei Greta și obiectivele finale stabilite de cei care au folosit-o, rezultă concluzii diferite.

Să spunem așa cum este: cei care au trăit în URSS și locuiesc acum în Rusia nu au nevoie să fie învățați cum să iubească natura.

Atunci, când în supermarketurile „din întreaga lume civilizată” cumpărăturile erau livrate în pungi mai mari sau mai mici de plastic, în URSS și Rusia oamenii mergeau la magazin cu plasa (astăzi acestea au revenit în topul modei, o plasă din sfoară costă, în funcție de marcă, de la 80 la câteva sute de euro), mâncarea era învelită în hârtie pergament, iar pungile de plastic erau spălate și uscate deseori, adică refolosite.
Copiii erau învățați să colecteze fier uzat, ziarele și revistele (precum și alte produse de papetărie) nu erau aruncate, ci aduse la centrele de colectare a maculaturii: pentru 20 de kilograme de deșeuri de hârtie se putea obține în schimb cărți noi.
De asemenea, se colecta și sticla – sticle de la produsele lactate, dar și recipientele pentru vin și bere.
Pungă din plastic - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2020
Republica Moldova
Votat: Amenzi usturătoare pentru cei care folosesc și vând pungi și produse din plastic
Un astfel de stil de viață era dictat nu atât de „sărăcie”, cât de o atitudine atentă față de resurse, și a fost acea parte a culturii de zi cu zi pe care au încercat să o calomnieze mulți ani la rând.

Dar asta așa, printre altele

Să revenim la campania „întregii lumi civilizate”, care a decis să „protejeze natura”. De la înființarea Protocolului de la Kyoto, al cărui obiectiv a fost declarat reducerea emisiilor de CO2, s-a dovedit că volumul de gaze cu efect de seră nu a scăzut cu mult, ci a devenit unul dintre elementele extrem de profitabile ale tranzacțiilor la bursele de valori.
Cotele de emisie au devenit mărfuri – precum uleiul, cerealele, boabele de cacao și commodity.
Sub masca „luptei pentru salvarea planetei”, bursele de valori comercializează literalmente aerul. Makler-ii și broker-ii sunt medianți între cei care au o mulțime de cote și cei care au puține, cu alte cuvinte – profită și fac averi.
Denis Belecciu - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2021
Societate
Cum sunt primiți în Rusia interpreții de la noi: Mărturisirile unui cântăreț
Iar unde sunt bani mulți – acolo sunt posibilități mari de escrocherie și fraudă.
Spre exemplu, urmașii lui Ostap Bender au dus de nas statul francez doar prin neplata TVA bazându-se pe comerțul cu „aer” pentru aproape două miliarde de euro.
Dar acum zece ani erau lucrurile prea naive, adevărata recoltă este colectată doar acum de către cercurile globaliste financiare.
Imediat după încheierea conferinței climatice de la Paris (2015), au fost create așa-numitele obligațiuni verzi – aceleași instrumente monetare care vă permit să primiți venituri din plasarea obligațiunilor.
Împrumuturile sunt garantate fie de marile bănci, fie de Banca Centrală Europeană însăși. Volum — zeci de miliarde de euro pe an. Dar chiar și aceste sume ciclopice sunt doar o uvertură a baletului Merleson. Adevărata acțiune a avut loc acum trei ani, când Greta Thunberg, care îndeplinește toate cerințele „noii etici” (o fată, urâtă, cu un comportament special), a fost numită în calitate de „Jeanne d'Arc de Ecologie” și a fost pusă în fața parlamentului suedez.
Acest lucru s-a întâmplat în vara anului 2018. Grupuri de televiziune ale agențiilor de presă de vârf apăreau în fiecare vineri în fața Riksdag-ului regatului scandinav și înregistrau aproape minuțios ce făcea și spunea Greta.
La o astfel de promovare și campanie de PR nu a visat niciodată nicio vedetă sportivă, politică sau star de cinema.
Dar prețul problemei a fost în concordanță cu aceste eforturi de spălare a creierului oamenilor din „miliardului de aur” - exact șase luni mai târziu, a avut loc o altă conferință despre „protecția climei” la Katowice și s-a luat o decizie (lobbyist-ul principal a fost Uniunea Europeană (UE), iar Statele Unite ale Americii (SUA) și Rusia și-au exprimat o opinie specială) pentru a transfera economiile țărilor dezvoltate pe o cale verde.
Prețul intenției — 100 miliarde de euro pe an.
Maria Zaharoba - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Rusia
Maria Zaharova, reacție tăioasă după ce s-a recunoscut că nazismul este tolerat în UE
Un pic de ajutor pentru țările în curs de dezvoltare, nu fără aceasta, dar în principal – pentru a redistribui piețele în favoarea tehnologiilor ecologice, închizând toate fluxurile financiare spre structurile bancare europene.
Aici, fără a ne face de iluzii și speranțe – nu este vorba despre colectarea deșeurilor de hârtie, fier uzat sau predarea recipientelor din sticlă. Este vorba despre schimbarea beneficiarilor fluxurilor de numerar și schimbarea compoziției beneficiarilor revoluției verzi.
Desigur, toți acești bani vor zbura exact anume atât pe lângă întreprinderile mici, cât și de cele mijlocii.
Jumătate din planul anunțat și adoptat pentru stimularea economiei UE - și aceasta este de aproape 740 miliarde de euro - este alocat pentru inițiative de mediu, dar subvențiile, în conformitate cu condițiile de primire a acestora, sunt destinate practic numai marilor corporații transnaționale.
Cât despre cetățenii obișnuiți, ei, desigur, vor avea ocazia să cumpere o pungă de sfoară pentru câteva zeci de euro, astfel încât să se simtă aproape de secta „noilor consumatori”.

Cum rămâne cu Greta?

Iar Greta și-a jucat rolul său. Greta poate pleca. Mai exact, ea a fost "plecată" deja.
Ultima declarație a „Jeanne d'Arc de Ecologie” nu a fost despre schimbările climatice și „copilăria furată”, dar despre „distribuția neloială” a vaccinului COVID-19.
Lăsând deoparte surprinderea la o schimbare atât de radicală a intereselor Gretei, putem afirma doar că, atunci când ne așezăm să ne jucăm cu înșelătorii la nivel globalist pentru bani atât de mari, este puțin ciudat să pomenim despre dreptate.
Fluxul de știri
0