Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Europa va exploda în curând din interior: Ea se gândește cum să pedepsească Rusia

© AFP 2022 / Dimitar DilkoffLandkarte Europas auf der griechischen Insel Lesbos
Landkarte Europas auf der griechischen Insel Lesbos - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În timp ce liderii europeni vorbesc tot mai des despre pericolul pe care îl reprezintă Rusia, Europa este amenințată tot mai mult de un alt dușman, despre care toți refuză să discute.
Patruzeci și opt de ore ale summit-ului UE, prima parte a căruia fost cină de lucru, și s-a desfășurat ieri, iar astăzi va avea loc ședința plenară, scrie editorialistul RIA Novosti Elena Karaeva.
Angela Merkel - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Politică
Merkel: UE trebuie să caute contacte directe cu Rusia și Putin
Agenda oficială: discutarea comportamentului “oponenților democrației și progresului”. Statele membre consideră astfel de țări Rusia și Belarus.
Pachetul de sancțiuni împotriva celei din urmă va fi aprobat definitiv, în acesta - ce era de așteptat, sunt prevăzute restricții legate de exportul în Europa al potasiului (un sfert din materia utilizată de fermieri, nu e clar de unde vor procura deficitul).
Acest nou “comitet de partid” european va discuta pe puncte comportamentul Rusiei, pentru a înspăimânta opinia publica, care în ultimii șapte ani nu poate trăi nicio zi fără o “amenințare din Est”.
Dacă ar fi să descriem situația în termini militari, propuși de “partenerii occidentali”, atunci în spionaj un astfel de comportament se numește “distragerea atenției spre o țintă nesemnificativă”, pentru că dacă există o adevărată amenințare pentru UE, atunci aceasta vine nu dinspre Est, ci din Sud.
Această amenințare este atât de semnificativă, încât nimeni nu vrea să o discute sincer, pentru că le este frică.
Imigrația ilegală din ultimii ani este un fitil care se poate aprinde în orice secundă.
Turcia, care urmează să fie mustrată de europeni în cadrul summit-ului, are pe teritoriul său trei milioane de potențiali refugiați care doresc să ajungă în Europa. Doar de dorința autorităților de la Ankara depinde continuarea respectării înțelegerilor cu Bruxellesul.
Președintele rus Vladimir Putin a avut la summit-ul G20 de la Hamburg o întâlnire cu preșeintele francez Emmanuel Macron și cu cancelarul german Angela Merkel - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Cum a primit UE propunerea organizării unui summit cu Rusia
Date fiind relațiile juridice stabilite între ONG-urile care salvează imigranții ilegali în bazinul Mării Mediterane și cei care îi urcă în bărci, în Africa de Nord, pe potențialii solicitanți de azil (și potențiali beneficiari ai pachetului social european), organele de drept ale statelor UE nu întreprind niciun fel de acțiuni pentru a-i trage la răspundere pe cei implicați în traficul de persoane.
De îndată ce procuratura italiană a săpat mai adânc decât le-a permis presa, a ieșit la iveală că cei care expediază bărcile gonflabile din Africa de Nord, au relații călduroase și strânse cu cei care primesc imigranții ilegali la bordul navelor închiriate pe banii nu se știe cui, iar toate realizările serviciilor de telecomunicații stau la dispoziția și unora, și altora.
Aceste fapte sunt relatate pe larg și în raportul (și nu este primul) Europol.
În același raport sunt prezentate și cifre.
În medie, expedierea unui imigrant ilegal care vrea să ajungă în “Edenul european” aduce în buzunarul crimei organizate șapte mii de euro.
Principalele rute:
Estică – prin Grecia, apoi prin Balcani și cu ajutorul șoferilor de cursă lungă români, bulgari și croați, merg în Germania și Franța.
Vestică – prin porturile spaniole, iar apoi cu ajutorul șoferilor de cursă lungă sau celor care îi compătimesc merg - în Franța.
Flagul Federației Ruse și UE - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Politică
UE vrea să iasă din „spirala negativă” în relațiile cu Moscova
Central (și cel mai popular) – prin porturile italiene; din nou punctul final al rutei este Franța (mai rar Germania).
Există date potrivit cărora, anual, pe diverse căi, în Franța ajung cel puțin 350-400 de mii de persoane (echivalent cu populația Nisei). Dacă ar fi să presupune că în țară rămân doar jumătate sau o treime dintre imigranții ilegali, atunci acest lucru ar trebui, pe de o parte, să determină autoritățile să soluționeze problema, pe de altă parte, să trezească societatea.
Străzile orașelor franceze nu mai aparțin francezilor. Chiar și ziua plimbatul nu mai este sigur. Chiar și în cartierele considerate prospere și luxoase, femeile pot rămâne fără lănțișoare de aur sau brățări.
Oprirea la culoarea roșie a semaforului, dacă fereastra șoferului nu este închisă, poate avea ca urmare furtul ceasurilor, banilor sau cardurilor.
Călătorind cu metroul riscați să rămâneți fără telefon.
E vorba de niște infracțiuni minore, așa cum sunt menționate în buletinele Poliției, și niciodată nu ajung în presă sau în fluxurile de știri, jurnaliștii celei de-a Cincea Republici sunt convinși că astfel de mesaje ar putea “incita la ură împotriva celor slabi și lipsiți de apărare”.
În schimb în bătaia focului ajung periodic cei care îndrăznesc să vorbească deschis despre ceea ce se întâmplă în țară. 
Брифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Rusia
Zaharova a reacționat la planurile de noi sancțiuni ale SUA împotriva Rusiei
Cel mai proaspăt exemplu sunt numeroasele plângeri (inclusiv din partea Camerei Avocaților din Franța) împotriva Adunării Naționale conduse de Marine Le Pen: în materialele electorale ale partidului era indicat că întreținerea anuală a unui imigrant minor costă bugetul de stat aproximativ 50 de mii de euro. Cifrele sunt deplin oficiale și sunt luate din raportul comisiei senatului, nu pot fi negate, iar singurul păcat pe care l-a comis Adunarea Națională este că le-a făcut publice.
Aceeași presă, comentatorii și experții, prezenți mereu la talk-show-uri, care fac propagandă pentru tot ce e bine și împotriva la tot ce este rău, acuzând naționaliștii (în realitate - patrioții) de xenofobie și susținând politica “ușilor larg deschise”, se fac a nu observa rapoartele tot mai îngrijorătoare ale Europol și nici avertizările specialiștilor în criminologie, care indică (fapt pentru care e nevoie de mult curaj în Franța de azi) asupra unei corelații dintre creșterea exponențială a migrației ilegale și gradul de violență în societate.
Maurice Berger, cunoscutul medic psihiatru, care se ocupă de problemele violenței la adolescenți și tineri, a declarat deschis într-un interviu oferit pentru Figaro: “Trebuie să oprim migrația ilegală necontrolată pentru câțiva ani, până în momentul în care noii veniții se vor împăca cu ideea că trebuie să respecte legile țării gazdă. Da, cineva ar putea considera o astfel de decizie injustă, însă nu avem o altă opțiune”.
Heiko Maas - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Societate
Germania va susţine încheierea unui pact european privind emigrația
Migrația ilegală necontrolată practic reprezintă singurul factor care provoacă divergențe puternice în interiorul UE.
Există țări care primesc primele lovitura, creând condiții pentru nou-sosiții, “viitori europeni”, pe care Bruxelles îi lasă fără mijloace și fără niciun sprijin, fapt care duce la lipsa oricărui control asupra mișcării imigranților în interiorul comunității. Grecia a făcut mai multe declarații în acest sens.
Acum Italia încearcă să-și ridice vocea: în ajunul summit-ului, Roma a declarat că cere să fie inclusă pe agenda discuțiilor subiectul migrației și revizuirea cel puțin parțială a actualei procedură de primire, înregistrare și control al celor care vor să devină “europeni”, însă îndemnul pragmaticului Mario Draghi nu a fost urmat de nicio reacție, în afară de cuvintele că “a fost auzit”.
Mai există Ungaria și Polonia: Budapesta și Varșovia, văzând ce se întâmplă în același Paris, Nisa, Avignon și în suburbiile devenite ghettouri etnice, deloc nu aspiră, nici în cadrul “solidarității europene”, nici în schimbul unor beneficii financiare, să reproducă această situație în țările lor. Cu atât mai mult că Orban și Morawiecki (spre deosebire de Macron care nu are susținători) dispun de un mandat din partea societăților pentru o astfel de politică.
În acest fel, dacă migrația ilegală necontrolată nu va distruge statele gazdă, atunci deasupra Uniunii Europene va atârna sabia lui Damocles, pentru că nu poți ignora la nesfârșit un astfel de abces.
Sebastian Kurz - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2021
Politică
Cancelarul Austriei: „Pacea în Europa nu este posibilă fără Rusia”
Acesta fie va fi deschis, prin a spune cuvintelor pe nume, faptul că ONG-urile care “salvează vieți” sunt complici ai mafioților, iar sumele pe care le cheltuiește statul vor înceta să mai fie un secret și vor fi disponibile fiecărui contribuabil european, fie va fi o politică a tăcerii, ascunderii și cenzurii și va continua până la un final logic.
Așa va arăta septicemia, infecția generală a organismului europeană, adică atunci când va începe un război civil pe străzile Parisului sau Nisei. Fapt despre care Macron a fost avertizat de militari de trei ori.
Judecând însă după cum președintele Franței și alți lideri, din cauza miopiei intelectuale, îndoctrinării ideologice și oportunism preelectoral, consideră un dușman al unității europene nu imigrația ilegală, ci Rusia, nu va avea loc nicio schimbare a vectorului politic.
Astfel, la Bruxelles au decis să aștepte peritonita paneuropeană, care, de altfel, va trebui totuși tăiată.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0