Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Merkel: UE trebuie să caute contacte directe cu Rusia și Putin

© REUTERS / POOLAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Abonare
Uniunea Europeană trebuie să caute contacte directe cu Rusia și președintele rus, Vladimir Putin, consideră Angela Merkel.
CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Pentru rezolvarea problemelor nou apărute, Uniunea Europeană trebuie să caute un contact direct cu Rusia și președintele ei, Vladimir Putin, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în ultimul său discurs rostit în Bundestag în calitate de cancelar federal.
Totodată, ea a menționat că UE “în virtutea vecinătății sale geografice și responsabilității sale pentru statele din Parteneriatul Estic, trebuie să dea o replică corespunzătoare la “activizarea Rusiei”
“Din punctual meu de vedere, noi va UE trebuie să căutăm în acest sens un contact direct cu Rusia și președintele rus”, a declarat Merkel, citată de RIA Novosti.
Putin și Merkel, la Forumul Păcii - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Politică
Un jurnalist german i-a comparat pe Putin și Merkel
În opinia politicianului german, Bruxellesul trebuie să aibă o agendă a intereselor strategice comune cu Moscova, cum ar fi în sfera schimbării climatice, susținerea securității colective, soluționarea conflictelor regionale, în special în Libia și Siria.
Totodată, Europa are nevoie de mecanisme pentru o reacție comună la “provocările” din partea Rusiei, este convinsă cancelarul Germaniei.
Anul trecut, Angela Merkel declarase în mai multe rânduri că actualul ei mandat de șef al guvernului va fi ultimul. Ea a confirmat că nu va mai candida pentru postul de cancelar în alegerile din toamna 2021.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0