Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre presiunile asupra jurnaliștilor ruși peste hotare

© Sputnik / Vladimir Smirnov / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в пленарном заседании ПЭМФ-2021
Президент РФ В. Путин принял участие в пленарном заседании ПЭМФ-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2021
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a făcut declarații privind situația jurnaliștilor ruși din afara țării în cadrul Forumului Economic din Sankt Petersburg.
CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a respins acuzațiile că în Rusia este hărțuită opoziția și jurnalismul antisistem și a atras atenția asupra presiunii la care sunt supuși jurnaliștii ruși în străinătate, relatează RIA Novosti.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Politică
Sandu, despre declarația lui Putin privind statutul Transnistriei
Брифинг заместителя министра обороны РФ А. Фомина - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Rusia
Ministerul rus al Apărării: Intrăm într-un nou război rece
"Nu cred că Rusia este o excepție aici. Opoziția noastră funcționează deschis, apropo, și este antisistem. Problema constă în faptul ca toți oamenii care sunt angajați sau spun că sunt angajați în activități politice ar trebui să lucreze în cadrul legal. Aceasta este o cerință pentru toată lumea ", a spus președintele.
Vorbind despre agenții străini, Putin a reamintit că această lege a fost inventată în Statele Unite în secolul trecut.
"Nu există nimic original în acțiunile noastre. Și legea noastră privind agenții străini este mult mai blândă decât cea din ​​Statele Unite. De ce nu criticați legea din Statele Unite?" - el a spus.
ПМЭФ-2021. Сессии. День второй - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Rusia
Margarita Simonian, despre activitatea mediilor de informare rusești peste hotare
Vorbind despre munca jurnaliștilor, el a menționat că există o mulțime de posturi TV de știri, site-uri de internet în Rusia și că există multe opinii diverse în mass-media, inclusiv critici la adresa autorităților.
"Avem atât de multe opinii diferite și opinii atât de critice în adresa autorităților, subiecte și evaluări ale acțiunilor autorităților și aprecierile date umilului dumneavoastră servitor (adică date lui Putin - n.n.). Cred că în țările Dumneavoastră nu există așa ceva, astfel de aprecieri dure", a spus președintele Federației Ruse a spus.
„Toți lucrează, nu li se întâmplă nimic. Dacă ați citi și ați vedea ce expresii sunt folosite, cred că veți înțelege cât de liberă este discuția noastră, inclusiv pe probleme politice. Dar în unele țări, ceea ce li se întâmplă jurnaliștilor noștri provoacă întrebări", el a adăugat.
Putin a menționat că „există o presiune reală asupra jurnaliștilor ruși, ei sunt persecutați”, are loc închiderea canalelor, restricționarea activităților lor prin mijloace administrative și financiare. „De fapt, canalele noastre sunt înăbușite”, a spus el.
Președintele a subliniat: „Ne-ar plăcea foarte mult să lucrăm în condiții egale”.
Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg 2021 se desfășoară în perioada 2-5 iunie, cu prezența fizică a participanților, nu online. Agenția Internațională de Presă Rossiia Segodnia este partenerul informațional al forumului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0