Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus al Apărării: Intrăm într-un nou război rece

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг заместителя министра обороны РФ А. Фомина
Брифинг заместителя министра обороны РФ А. Фомина - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Abonare
Lumea intră într-un nou război rece, iar azi are loc o definire doctrinară a statelor inamice, consideră viceministrul rus al Apărării Aleksandr Fomin.
BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. La nivel mondial începe un nou război rece, iar acum are loc o definire doctrinară a inamicilor, consideră viceministrul Apărării al Rusiei Aleksandr Fomin.
În opinia lui, astăzi în lume se observă câteva tendințe, care generează cele mai serioase provocări și amenință la securitate.
Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Politică
Rusia va denunța memorandumul cu SUA privind călătoriile diplomatice
“În primul rând, observăm astăzi cristalizarea unei noi ordini mondiale. Vedem o tendință de atragere a statelor într-un nou război rece, separarea statelor în “ai noștri” și “străini”, iar “străinii” sunt definiți în documentele doctrinare drept inamici”, a declarat Fomin într-un interviu oferit RT.
Totodată, este distrus sistemul de relații internaționale, arhitectura de securitate, se diminuează rolul organizațiilor internaționale.
În locul dreptului internațional este impusă o ordine, “bazată pe niște reguli, pe care nu se știe cine le-a propus și susținut, care nu sunt definite nicăieri și avantajează doar pe cei care au inventat această ordine”, a adăugat viceministrul rus.
În același timp, apar noi tipuri de arme, care schimbă în mod semnificativ raportul de forțe, confruntarea armată pătrunde în sfere tot mai noi – spațiul cosmic și cel cibernetic. Toate acestea determină o schimbare a principiilor și metodelor de purtare a războiului, a subliniat Fomin.
Potrivit lui, toate aceste subiect vor fi discutate la cea de-a IX-a conferință pentru securitatea internațională de la Moscova, care va avea loc între 22 și 24 iunie.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0