The National Interest: De ce SUA trebuie să țină partea Rusiei în chestiunea ucraineană

© Sputnik / Andrei Stenin / Accesați arhiva multimediaMaidan Square in Kiev, Ukraine
Maidan Square in Kiev, Ukraine - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Abonare
Publicația americană The National Interest (NI) a explicat într-o analiză de ce SUA ar trebui să se alăture Rusiei în problema din Ucraina.
Президенты Молдовы и Германии Майя Санду и Франк-Вальтер Штайнмайер - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Republica Moldova
Ce s-ar întâmpla dacă Putin ar spune despre Moldova ceea ce a zis Steinmeier
După cum a remarcat expertul publicației Ted Carpenter, oficialilor americani le place foarte mult să prezinte Ucraina ca o democrație îndrăzneață, care suferă de agresiunea din partea „Rusiei autoritare”. Cu toate acestea, această imagine idealizată nu a corespuns niciodată cu realitatea.
În opinia sa, în ultima perioadă, provoacă o îngrijorare deosebită acțiunile președintelui țării Volodimir Zelenski, în care Ted Carpenter vede apucături dictatoriale.
Renato Usatîi - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Republica Moldova
De ce europenii l-au îndrăgit atât de mult pe Renato Usatîi
În special, el prezintă drept exemplu închiderea în Ucraina a mai multor mijloace de informare în masă prorusești pe baza unor argumente vagi, precum și arestarea lui Viktor Medvedciuk, pe care expertul l-a numit principalul critic al lui Volodimir Zelenski.
Expertul consideră că Kievul nu trebuie privit (de către SUA - n.n.) ca un partener important și util în domeniul securității, deoarece acest lucru nu contribuie la implementarea obiectivelor reale ale politicii externe (americane). În plus, asta doar provoacă Rusia, fapt care nu este deloc în interesul Statelor Unite.
"Încercările de a prezenta Ucraina ca un model al democrației, care merită protecția SUA din motive morale, sunt foarte exagerate. Aste este ori orbire curată, ori cel mai grav tip de cinism", scrie Carpenter.
Autorul articolului face recurs la istorie pentru  aduce dovezi pentru afirmațiile sale. Deci, el crede că acțiunile „frauduloase” ale Statelor Unite ar putea fi văzute chiar și în timpul administrației lui Barack Obama, care a sprijinit Maidanul din Ucraina în 2014.
Șantier de construcție - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Republica Moldova
"Prețul" unui ucrainean în Europa, dar iată cât "costă" un moldovean
Expertul american spune că secretarul de stat adjunct Victoria Nuland și ambasadorul SUA în Ucraina, Jeffrey Pyatt, au încurajat manifestanții care doreau să răstoarne guvernul legitim, în timp ce liderii americani au recunoscut și au numit izbucnirea protestelor „o răscoală pro-democratică a ucrainenilor împotriva stăpânirii corupte a președintelui Victor Ianukovici".
Cu toate acestea, politica lui Petro Poroșenko, care a venit la putere, a demonstrat un caracter din ce în ce mai autoritar, crede autorul. Acest lucru, în opinia lui, s-a manifestat prin persecuția disidenților politici, creșterea cenzurii și restricționarea intrării în țară jurnaliștilor străini care au criticat autoritățile ucrainene.
Cu toate acestea, situația sub Volodimir Zelenskii nu a făcut decât să se înrăutățească, a spus Carpenter.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0