Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce europenii l-au îndrăgit atât de mult pe Renato Usatîi

© Sputnik / Mihai CarausRenato Usatîi
Renato Usatîi - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Abonare
Astăzi avem dovada faptului că Maia Sandu îl curtează (bineînțeles, politic și electoral) cu frenezie pe Renato Usatîi, iar pețitorii ei sunt ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene.

Aflăm cu surprindere că astăzi un întreg desant al ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene au poposit în ospeție la primarul municipiului Bălți, Renato Usatâi, care este liderul Partidului Nostru și al Blocului Electoral „Renato Usatîi”, ce va ocupa locul trei în buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din 11 iulie.

Ренато Усатый - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2020
Politică
Mandat de arest pe numele lui Renato Usatîi în Rusia - detalii
În mod hotărât, Renato Usatîi a încetat să mai fie un paria al politicii moldovenești chiar și pentru ambasadorii statelor UE acreditați la Chișinău. Domnul Usatîi nu mai este un hoț, un infractor, un penal, așa cum era etichetat până mai deunăzi. Și trebuie să menționăm că această schimbare bruscă de macaz nu a avut loc pentru că primarul de Bălți ar fi demonstrat opiniei publice că asupra lui nu mai planează nicio suspiciune de corupție, că deja este alb și imaculat. Apropo, să nu uităm că în vara anului 2020 Judecătoria raionului Tveri din Moscova a emis un mandat de arest în absență pe numele lui Renato Usatîi, care este acuzat de fraudă, și a fost dat și în căutare internațională.

Maia Sandu și Angela Merkel - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Moldova sub protectorat german sau de ce Maia Sandu merge la Berlin
Dar ambasadorii din statele membre ale UE au uitat de acest detaliu. Acum, pentru ei Usatâi este cel mai transparent primar din Moldova. Așa au spus-o domnii ambasadori, fiind citați de chiar primarul de Bălți.

„Domnii ambasadori s-au arătat bucuroși de faptul că, trei ani la rând, primăria Bălți este cea mai transparentă din Republica Moldova. Au spus că municipiul Bălți are perspective mari și că vor sprijini în continuare mai multe proiecte aici”, a declarat Renato Usatîi, după această întrevedere.

Deci, ce s-a întâmplat în capetele diplomaților europeni de aceștia au schimbat atât de brusc macazul? Nimic nu s-a întâmplat decât faptul că a devenit evident că formațiunea primarului de Bălți va lua un scor bun la alegerile parlamentare anticipate (a nu se uita că în primul tur al alegerilor prezidențiale din toamna lui 2020, Usatîi a luat tocmai 17 la sută din sufragii, iar acest rezultat electoral poate fi reeditat în ziua de 11 iulie) și că aceasta va fi singura entitate dintre cele care va trece parcul electoral cu care PAS-ul Maiei Sandu ar putea să constituie o majoritate parlamentară.

Maia Sandu și Wendy Morton - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Banii lui Filat sau adevăratul motiv din care Morton a venit la Sandu
Apoi iată ambasadorii Uniunii Europene l-au îndrăgit atât de brusc pe Usatîi și sunt gata să-i acorde sprijin anume pentru a se asigura că acesta, cam nestatornic și sturlubatic de felul său, va face alianță postelectorală anume cu partidul prezidențial - PAS, nu cu blocul electoral format de partidele lui Igor Dodon și Vladimir Voronin. Dacă cumva, după alegeri, Usatîi se înțelege cu Dodon și Voronin, și PAS nu mai ajunge la putere, nici măcar în coaliție cu Usatîi, atunci planurile oculte ale occidentalilor privind viitoarea guvernare a Republicii Moldova s-au dus de râpă. Degeaba a mai fost dizolvat Parlamentul și s-au mai organizat alegeri parlamentare anticipate și s-a făcut atâta tam-tam cu lupta împotriva corupției.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și ambasadorul SUA, Dereck Hogan și ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Zeii țin cu belicoasa Sandu și s-au întors cu spatele la pașnicul Dodon
Acum să revenim la persoana lui Renato Usatîi. Bineînțeles, nu mă apuc eu aici să-i fac rechizitoriu lui Usatîi. Ba dimpotrivă, sunt gata să recunosc că domnul primar de Bălți este alb și imaculat, că nu este corupt nici cât este negru sub unghie, dacă, cu adevărat, așa este. Eu nu sunt nici acuzatorul, nici apărătorul și nici judecătorul lui. Problema sau nedumerirea mea este alta: de ce Maia Sandu a dizolvat Parlamentul, a paralizat administrația întregii țări, a băgat țara în alegeri parlamentare anticipate, declarând că luptă cu corupții din Parlament, pentru ca, într-un final, să aducă în Parlament un personaj asupra căruia planează grave suspiciuni de corupție? Și nu doar să-l aduci în Parlament, dar deja să pregătești terenul pentru a guverna împreună cu el? Care este rezonul?

Dar există un rezon și acesta nu este lupta cu corupția cum spune Maia Sandu, ci eliminarea de la putere a socialiștilor pro-ruși și a aliaților lor - Partidul Șor, și preluarea puterii de către proeuropeanul și prezidențialul PAS. Iată de ce ambasadorii statele membre ale Uniunii Europene se produc astăzi pe post de agitatori electorali ai PAS-ului Maiei Sandu și, mai nou, a viitorilor aliați ai acestuia - blocul electoral al lui Renato Usatîi. Dixi!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0