Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Laptele: Ce trebuie să cunoască moldovenii despre acest produs

© Sputnik / OsmatescoLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Abonare
Consumul de lapte: Cât de benefice sunt pentru sănătate? Subiectul a fost discutat în contextul Zilei Mondiale a Laptelui, marcată anual în data de 1 Iunie. Iată ce spune medicul nutriționist Luminița Suveică.
Laptele: Ce trebuie să cunoască moldovenii despre acest produs
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul nutriționist Luminița Suveică a precizat că laptele este bogat în calciu, potasiu, fosfor, vitamina D, A, B12, B2 și proteine. Acesta protejează de numeroase afecțiuni și poate ajuta în procesul de slăbire persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus.
Moldova riscă să rămână fără lapte de producție autohtonă - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Video
Moldova riscă să rămână fără lapte de producție autohtonă: Care sunt cauzele
"Laptele este unicul produs care conține proteine, grăsimi și carbohidrați - trei tipuri de macronutrienți importanți pentru organism. Și pentru copii acesta este esențial în creștere și dezvoltare. Recomand consumul a cel puțin trei produse lactate pe zi", a subliniat Luminița Suveică.
În același timp, medicul nutriționist a remarcat că mulți producători folosesc praf de lapte și compuși chimici pentru ca laptele să poată fi păstrat o perioadă mai îndelungată de timp în frigider. Acesta este un indicator evident că laptele nu este natural, iar oamenii ar trebui să evite consumul unui astfel de produs.
Luminița Suveică a remarcat că laptele natural poate avea un termen de valabilitate nu mai mare de trei zile.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0