Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cu actele la CEC: Durleșteanu, prima pe lista electorală a generalului Alexei

© Sputnik / OsmatescoMariana Durleșteanu
Mariana Durleșteanu  - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Abonare
Partidul Legii și Dreptății a depus actele la CEC pentru a se înregistra la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Așa cum s-a anunțat și anterior, prima pe lista formațiunii este Mariana Durleșteanu.
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Republica Moldova
Un fost premier spune cu ce ar trebui să se ocupe viitorul Guvern după alegeri
Anterior, Mariana Durleșteanu a declarat în studioul Sputnik Moldova că multe dintre persoanele care se regăsesc pe lista partidului nu au experiență în politică, însă sunt buni specialiști în domeniile pe care le reprezintă.
"Nu creez o garnitură pentru împlutură. Vreau să cuprindem mai multe sectoare - persoane cu rezultate concrete, cu experiență vastă în domenii pentru a realiza lucruri frumoase în această țară", a spus politicianul.
Ședința CSS - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
Maia Sandu, despre partidele finanțate în alegeri de crima organizată
Acum CEC are la dispoziție șapte zile pentru a verifica documentele, după care va decide înregistrarea sau neînregistrarea listei de candidați la funcția de deputat. 
Până acum, CEC a înregistrat 9 concurenți electorali, iar 6 dosare se află în proces de examinare. În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0