Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum și ce a discutat Maia Sandu cu Angela Merkel

© AFP 2024 / JOHN MACDOUGALLMaia Sandu și Angela Merkel
Maia Sandu și Angela Merkel - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Abonare
Maia Sandu nu s-a întâlnit la Berlin cu cancelarul federal al Germaniei așa cum era anunțat, dar a avut o discuție online cu Angela Merkel.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o discuție cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Serviciul de presă al Președinției informează că după ce anterior, Sandu a discutat cu Merkel, în următoarele săptămâni urmează să ajungă în țara noastră un ajutor important din partea Germaniei, fără a specifica însă despre ce anume este vorba. În cadrul discuției online cei doi oficiali au vorbit despre recunoașterea certificatelor de vaccinare emise în Republica Moldova pentru a permite cetățenilor țării noastre să circule liber în Uniunea Europeană.

Германия ослабляет карантинные меры - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Politică
Declarații de la Berlin: Germania are interes major în Republica Moldova
„Am trecut în revistă cu Angela Merkel situația internă din Republica Moldova, provocările cu care ne-am confruntat în ultimele luni și perspectivele pe care le pot deschide alegerile parlamentare anticipate și agenda mea de reforme. Contez pe faptul că Germania va avea grijă ca, în actualele condiții de pandemie, cetățenii Republicii Moldova să poată vota în siguranță la scrutinul din 11 iulie. Doamna Cancelar a confirmat intenția țării sale de a trimite observatori la alegeri în cadrul Misiunii OSCE/ODIHR”, este precizat în comunicatul Președinției.

Subiectul recunoașterii și convertirii permiselor de conducere moldovenești, dar și accesul moldovenilor la munci sezoniere în Germania a fost abordat și cu cancelarul german. 

Permis de conducere  - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Politică
Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute în Germania

„Un alt subiect a vizat provocările de securitate din regiune, care ne îngrijorează mult, precum și relația noastră cu UE. În acest context, am reconfirmat angajamentele Republicii Moldova față de Uniunea Europeană, pe care dorim să le respectăm în pofida întârzierilor admise de guvernarea anterioară. Astfel sperăm să deblocăm cât de curând asistența macrofinanciară, necesară țării noastre în situația de criză curentă”, mai este precizat în informarea de presă a instituției prezidențiale. 

Merkel a primit invitația Maiei Sandu de a vizita Republica Moldova atunci când situația pandemică va fi mai favorabilă. Amintim, Maia sandu întreprinde o vizită de două zile în Republica Federală Germană. Șeful statului s-a întâlnit cu președintele Germaniei, după care au susținut un brifieng de presă comun.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0