Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute în Germania

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere  - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Abonare
Subiectul recunoașterii și conversiunii permiselor de conducere moldovenești a fost abordat în cadrul întrevederii președintelui Republicii Moldova cu cel al Republicii Federale Germane.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute și convertite în Germania. Acest subiect a fost discutat astăzi, 19 mai în cadrul întrevederii președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu cu președintele Republicii Federale Germane, Frank-Walter Steinmeier.

Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Societate
Fără examene: Cine poate primi astfel permise de conducere moldovenești

Despre aceasta a anunțat șeful statului în cadrul unui briefing de presă comun susținut cu omologul său german. Potrivit Maiei Sandu, negocierile pentru semnarea unui Acord pe permise urmează să înceapă în viitorul imediat.

Mai mult, Sandu a spus că autoritățile germane sunt disponibile să renunțe la obligativitatea examenului teoretic la conversiunea permisului moldovenesc pe un permis german. Un alt subiect important discutat în cadrul întrevederii dintre cei doi oficiali se referă la  un Acord privind angajarea cetățenilor Republicii Moldova la munci sezoniere în agricultură în Germania.

Președintele moldovean speră ca Germania să ofere sprijin în context regional și european. În același timp, Republica Moldova să avanseze și în Agenda de Asociere și integrare cu Uniunea Europeană.

Пустой Йенский мост неподалеку от Эйфелевой башни во время комендантского часа в Париже - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2021
Societate
Coșmarul moldovenilor din Franța - Motivul din care sunt deportați

Sandu a anunțat că la Președinție se pregătește un plan de recuperare economică a Republicii Moldova după pandemie, iar pentru implementarea acestuia va solicita sprijinul financiar al instituțiilor europene.

„Sper că Germania va fi alături de Republica Moldova și de această dată și va sprijini eforturile noastre de ieșire din criză. Împreună suntem mai puternici. Republica Moldova se schimbă. Moldovenii au văzut cum se trăiește în Europa. Ei doresc să trăiască așa acasă. Avem oameni talentați și capabili - de aceea sunt sigură că ne va reuși. Ne dorim să avem un stat funcțional, să devenim o țară pașnică și prosperă”, a mai spus președintele Republicii Moldova.

De precizat, în perioada 19-20 mai, Maia sandu întreprinde o vizită în Republica Federală Germană. După întrevederea cu președintele german, șeful statului se va întâlni cu cancelarul german Angela Merkel. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0