Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mandat de arest pe numele lui Renato Usatîi în Rusia - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariРенато Усатый
Ренато Усатый - Sputnik Moldova
Abonare
Termenul măsurii preventive este stabilit pentru două luni din momentul arestării sau extrădării lui Usatîi în Rusia.

CHIȘINĂU, 24 iul - Sputnik. Judecătoria raionul Tversk din Moscova a emis un mandat de arest în absență pe numele lui Renato Usatîi, care este acuzat de fraudă, decizia a fost publicată pe pagina web a instanței

"Instanța a hotărât: să satisfacă petiția investigatorului, să aleagă o măsură preventivă sub formă de reținere în absență", a anunțat decizia, judecătorul Alexei Krivoruciko, citat de RIA Novosti.

Usatii a fost dat în urmărire internațională. Termenul măsurii preventive este stabilit pentru două luni din momentul arestării sau extrădării sale în Rusia.

Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova
Politică
Interpol a refuzat să-l anunțe în căutare internațională pe Plahotniuc

La sfârșitul lunii aprilie, Ministerul rus al Afacerilor Interne a anunțat că a adus acuzații împotriva lui Usatîi în absența sa în cazul scoaterii a 500 de miliarde de ruble din Rusia împreună cu oligarhul Vladimir Plahotniuk.

Ancheta îl numește drept membru al comunității infracționale internaționale, care în 2013-2014 a retras sute de miliarde de ruble din Federația Rusă prin intermediul MoldInConBank.

Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse îi consideră drept organizatori ai schemei criminale și pe deținătorii pașapoartelor rusești și moldovenești, Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon. Aceștia la fel sunt dați în căutare internațională.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0