Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova, 1920
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Angajatorul, obligat să protejeze sănătatea angajatului: Ce se întâmplă în realitate

© Sputnik / OsmatescoIurie Crăciuneac
Iurie Crăciuneac - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În cazul în care doriți să deschideți o afacere și să angajați mai multe persoane, trebuie să cunoașteți unele detalii importante pe care sunteți obligat să le respectați.
Angajatorul, obligat să protejeze sănătatea angajatului: Ce se întâmplă în realitate

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", expertul în sănătatea muncii Iurie Crăciuneac a precizat că legiuitorul obligă angajatorul să creeze condiții bune de muncă pentru angajații săi. Încă nu toți patronii țin cont de aceste condiții.

Rodica Țabut - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2020
Rodica Țabur, despre avantajele recunoașterii COVID-19 drept boală profesională
"Angajatorul are obligația să evalueze riscurile profesionale la locul de muncă. În cazul în care nu este această posibilitate, angajatorul trebuie să întreprindă măsuri organizatorice, tehnice și igienico-sanitare pentru a limita toate riscurile", a precizat Iurie Crăciuneac.

Potrivit expertului, în mare parte, evaluarea riscurilor trebuie făcută de specialiști în domeniu. Aceasta trebuie să fie una obiectivă prin care să se identifice măsurile optime pentru a înlătura toate riscurile la locul de muncă.

De precizat este că în Moldova nu există niciun studiu cu privire la numărul angajaţilor care muncesc în condiţii nocive, iar numărul muncitorilor care îşi fac la timp testul medical este în scădere permanentă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0