Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu i-a mințit nu doar pe moldoveni, ci și pe europeni

© Photo : Aparatul Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu la APCE
Maia Sandu la APCE - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Abonare
Chiar am fost uimit de impertinența, ca să nu zic nerușinarea, cu care Maia Sandu a făcut unele afirmații luni, la plenara Adunării Generale a Consiliului Europei.

Maia Sandu a spus, nici mai mult nici mai puțin, că alegerea ei în funcția de șef al statului i-a unit pe toți moldovenii.

"Sunt onorată că am fost aleasă Președinte al acestei țări. Într-adevăr, alegerile prezidențiale recente au unit toți moldovenii, de toate etniile, în jurul unui demers major pentru un guvern responsabil, receptiv, care urmează interesul național, nu interesele personale", a afirmat Sandu în fața Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Și tot acolo ea a adăugat: "Acest obiectiv comun a creat un val fără precedent de unitate și hotărâre și anume acesta este mesajul meu astăzi - voința de a reforma țara vine de la cetățenii moldoveni. Moldoveni de diferite vârste, cu diferite preferințe politice s-au solidarizat ca o națiune unită pentru a cere transformări interne cuprinzătoare, și anume o luptă serioasă împotriva corupției, reforma justiției și un guvern curat care lucrează pentru oameni".

Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Politică
Ciurea: De ce Sandu nu a devenit președinte pentru toată lumea
Afirmațiile Maiei Sandu șochează de-a dreptul și asta din câteva considerente.

Primul este că aceste afirmații sunt total neadevărate: alegerea Maiei Sandu în funcția de președinte nu a consolidat societatea, ci dimpotrivă a polarizat-o, a divizat-o, cel puțin, în două părți antagoniste, care, grație efortului noului președinte, au ajuns să se urască. Nu vreau să cobesc, dar, dacă Maia Sandu va continua pe aceeași linie, mă tem să nu ajungem la și mai rău, încât 7 aprilie 2009 să ni se pară doar o joacă de copii.

Maia Sandu, aleasă doar de o minoritate, nu de o majoritate

Al doilea considerent: de unde a luat Maia Sandu că a fost aleasă în funcția de președinte al țării de toți moldovenii, de moldovenii de toate etniile, de moldovenii de diferite vârste, cu diferite preferințe politice?

Renato Usatîi - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Politică
Ce crede Renato Usatîi despre decizia Curții Constituționale
Adevărul este exact invers, ea a fost aleasă în această funcție de către o minoritate, nu de majoritate. E suficient să faci un simplu calcul. În data de 15 noiembrie 2020, când a avut loc ce-l de-al doilea tur de scrutin, la urmele de vot s-au prezentat puțin mai mult de jumătate dintre alegătorii înscriși pe listele electorale (58,22%), dintre care, iarăși, un pic mai mut de jumătate au votat pentru Maia Sandu (57,72%). Mai exact, pentru candidatul PAS au votat 943 006  de oameni, ceea ce nu reprezintă nici măcar jumătate din cei cu drept de vot. Bineînțeles, aceste voturi au fost suficiente ca Maia Sandu să fie declarată președinte, dar asta nu înseamnă sub nicio formă că ea își poate aroga susținerea întregii societăți.

Lupta cu corupția = lupta cu concurenții politici, nu neapărat corupți sau doar corupți

Declarațiile Maiei Sandu sună bizar și pentru faptul că ea afirmă că votul din noiembrie 2020 pentru candidatul PAS a fost unul pentru "un guvern responsabil, receptiv, care urmează interesul național, nu interesele personale".

Ian Lisnevschi - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Lisnevschi: Ce s-a schimbat de când Maia Sandu a devenit președinte
Nimic mai fals. În campania electorală din 2020 nu prea era vorba despre calitatea guvernului, ținta era președintele de atunci Igor Dodon. Chestiunea cu Guvernul și Parlamentul care colcăie de corupți a venit după victoria Maiei Sandu în turul doi de scrutin, atunci când ea a înțeles sau i s-a sugerat (cel mai probabil din exterior) că, dacă ar dizolva Parlamentul și ar organiza alegeri parlamentare anticipate, atunci ar putea reedita victoria din prezidențiale în alegerile parlamentare anticipate, dat fiind că partidul prezidențial PAS este pe un trend ascendent, iar PSRM - pe unul descendent. Asta e matematica prezidențială - eliminarea de pe eșichierul politic a adversarilor politici: PPDA, pe dreapta, care, în caz de alegeri parlamentare anticipate, nu mai accede în Parlament și PSRM, pe stânga, care va acumula mai puține voturi și va avea mai puține mandate în viitorul Legislativ.

Scopul final al Maiei Sandu: subjugarea totală a țării de către străini

Scopul aventurii în care Maia Sandu a atras Republica Moldova este nu lupta cu corupția, care, bineînțeles, nimeni nu poate contesta, este o necesitate, ci reorientarea geopolitică a țării în sensul obedienței ei totale față de Occident, distrugerea oricărei umbre de suveranitate, de independență. Iar într-un final - preluarea totală a economiei de către corporațiile occidentale.    

Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Americanii ne arată cine sunt adevărații stăpâni ai Moldovei
Ați văzut ce elogiu a adus antreprenorului Maia Sandu în discursul ei de la PACE? Ea l-a ridicat pe acesta la nivelul funcționarilor de nivel local și regional: "Antreprenorul este coloana vertebrală a creșterii economice în Moldova și această persoană trebuie să beneficieze de același tratament ca și funcționarii cu putere de la nivel național sau regional". Foarte frumos spus, nimic de zis. Doar că Maia Sandu a uitat să precizeze la care antreprenor se referă: la cel străin sau la cel local, național?  

Eu am o sumbră bănuială că Maia Sandu s-a apucat să combată vârtos corupția din justiție și din administrație pentru a deschide calea capitalului străin, ca acesta să preia ce a mai rămas nepreluat. Apropo, nu atât de multe lucruri. Dar unul dintre ele extrem de important - pământul. Ia să o întrebe cineva pe Maia Sandu, într-o conferință de presă: susține sau nu ideea mai veche ca pământul să poată fi vândut străinilor? Chiar sunt curios: se va developa Maia Sandu dând un răspuns tranșant sau îl va eluda?

Lupta cu corupția - o nouă religie în Moldova       

Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Politică
Șocant - Chicu, despre cea mai mare realizare a lui Sandu
Lupta cu corupția a devenit o nouă religie în Republica Moldova, iar Maia Sandu, din președintele tuturor moldovenilor, s-a transformat într-o preoteasă la templu zeiței falsei justiții. Cu precizarea că adevăratul beneficiar al acestei lupte cu corupția, care pe alocuri se va purta pe bune și poate și cu un anumit succes, nu va fi cetățeanul moldovean, ci corporațiile străine.

Am spus în titlu că Maia Sandu i-a mințit nu doar pe moldoveni, ci și pe europeni. Cum i-a mințit pe moldoveni - este mai mult decât clar. Dar cum i-a mințit pe europeni? Simplu: spunând minciuni în plenul APCE despre rolul epocal al alegerilor prezidențiale din toamnă în viața moldovenilor și despre "mandatul puternic" pe care i l-au dat moldovenii ca ea să lupte cu corupția. Diferența este că pe moldoveni i-a mințit în folosul europenilor (bineînțeles, că nu a tuturor), iar pe europeni i-a mințit în tot în folosul lor și în detrimentul moldovenilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0