Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Lisnevschi: Ce s-a schimbat de când Maia Sandu a devenit președinte

© Sputnik / Mihai CarausIan Lisnevschi
Ian Lisnevschi - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Abonare
Analistul politic Ian Lisnevschi consideră că Maia Sandu nu și-a îndeplinit nicio promisiune în cele 100 zile de mandat. Șeful statului nu ar putea să se laude cu anumite realizări în contextul crizei pandemice și economice, care s-a suprapus pe agenda politică.
Lisnevschi: Ce s-a schimbat de când Maia Sandu a devenit președinte

Deși Maia Sandu a făcut multe promisiuni în campania electorală, deja este remarcat faptul că puține dintre acestea sunt cu adevărat realizate. Aceasta este una dintre marile greșeli comise de către noul președinte, susține analistul politic Ian Lisnevschi.

"Pe segmentul social-economic, Maia Sandu nu a făcut practic nimic. Ba mai mult, la fel ca și alți politicieni a agravat situația prin implicarea directă în procesul de vaccinare. Politicienii încearcă să politizeze acest subiect, fiind conștienți de faptul că oamenii vor fi influențați de declarațiile pe care le fac", a menționat analistul politic.

Mai mult, Ian Lisnevschi a subliniat că atât președintele Maia Sandu, cât și partidul PAS vor fi taxați de societate – acest lucru fiind valabil pentru toți politicienii de la care oamenii au avut așteptări.

Pavel Midrigan - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2021
Scenarii sumbre după 23 martie: Când scăpăm de criza poltică?

"Așa se întâmplă cu orice partid care obține un rezultat politic, iar ulterior își dezamăgește alegătorii. Oamenii au votat pentru o altfel de politică, pentru oameni buni și profesioniști care vor depolitiza instituțiile de stat, vor lupta cu corupția. În realitate, cetățenii nu văd nicio schimbare în acest sens. A fost propus cel mai slab cabinet de miniștri din istoria țării, iar la nivel internațional experții vorbesc tot mai frecvent despre o imagine negativă a țării noastre", a relatat interlocutorul.

Potrivit unui sondaj realizat recent de compania Intellect Group, doar un procent dintre intervievați consideră că lucrurile s-au schimbat spre bine odată cu învestirea noului președinte. În același timp, la capitolul popularitate, Maia Sandu și Igor Dodon au obținut cele mai multe puncte, în raport cu alți politicieni.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0