Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șocant - Chicu, despre cea mai mare realizare a lui Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul premier Ion Chicu afirmă pe contul său de pe Telegram că "răpirea unui om pe străzile capitalei de către servicii secrete străine este (probabil) cea mai mare "realizare a primelor 100 de zile de mandat"..."

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Într-o postare pe pagin sa de Telegram, fostul premier Ion Chicu dă câteva detalii din culise despre "cazul răpirii  judecătorului ucrainean corupt Ceaus". În acest context el afirmă ironic că "răpirea unui om pe străzile capitalei de către servicii secrete străine este (probabil) cea mai mare "realizare a primelor 100 de zile de mandat" a Maiei Sandu.

 Maia Sandu i-a petrecut pe soldații ce pleacă în Kosovo - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Răpirea judecătorului ucrainean toarnă apă la moara Maiei Sandu

După care el face referință la insistențele anterioare ale ucrainenilor privind extrădarea acestui judecător.  

"În acest context mi-amintesc de discuțiile purtate cu conducerea statului vecin (președinte și premier) în decembrie 2019, la Kiev, pe marja summit-ului GUAM. Atunci, primisem o solicitare (îmi păruse destul de insistentă) din partea prietenilor ucraineni de-al expulza cât mai rapid pe Ceaus. Știam de acest caz, inclusiv de adresarea coruptului pentru a primi azil politic, și am informat interlocutorii, că Ceaus nu are nici o șansă să obțină de la autoritățile noastre ce-și dorește, adică azil. I-am rugat doar să fie încrezători că Ceaus va ajunge pe mâinile justiției ucrainene, odată ce vor fi consumate procedurile legale interne la noi, în deplină concordanță cu cadrul legal internațional aferent", a scris Ion Chicu.

A child using a tablet - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Educație
Avocat: Statul trebuie să le ofere computere gratis elevilor pentru învățământul online
După care fostul premier spune că și președintele de atunci Igor Dodon cunoștea de  acest caz: "La întoarcere acasă l-am informat pe Președintele Igor Dodon despre solicitarea partenerilor ucraineni. Dl Dodon îmi confirmase și el, că nu va acorda azil politic unor asemenea persoane. Ceea ce și a făcut ulterior. Ceaus a atacat în instanță refuzul de a i se oferi azil politic, dar era clar că nu are nici un temei și nici șanse. Adică, în scurt timp urma să "revină" acolo de unde  a fugit.

În final fostul premier lasă să se înțeleagă că actualul președinte, Maia sandu, ar cunoaște mai multe despre răpirea judecătorului ucrainean din centrul Chișinăului.  

"De ce "s-a forțat nota" și a fost răpit pe străzile Chișinăului? Din dorința ucrainenilor de a-l avea rapid acasă (evoluțiile politice interne acolo dictează agenda)? Poate Dna Președinte ne luminează la acest subiect? Apropos, decizia de a amâna introducerea interdicției de a circula pe teritoriul ucrainean a transportului cu plăcuțe de înregistrare transnistrene, tot a fost o solicitare în cadrul vizitei recente la Kiev?", întreabă retoric Ion Chicu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0