Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ciurea: De ce Sandu nu a devenit președinte pentru toată lumea

© Sputnik / OsmatescoCorneliu Ciurea
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Abonare
În timpul campaniei sale electorale, Maia Sandu a declarat în repetate rânduri că va încerca să fie președinte pentru toată lumea. A reușit sau nu acest lucru - răspunsul la întrebare a fost dat de un analist politic.

CHIȘINĂU,12 apr – Sputnik. Când a preluat funcția de președinte la sfârșitul lunii decembrie, Maia Sandu s-a adresat poporului, în timpul inaugurării sale, în principalele limbi de comunicare vorbite în țară, printre care rusă, ucraineană, găgăuză și bulgară.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Politică
Dodon - Maia Sandu va încerca să pună bețe-n roate: La ce se referă liderul PSRM
Acest lucru i-a măgulit pe mulți reprezentanți ai etniilor, dar pașii următori ai șefului statului au fost oarecum în contradicție cu promisiunea sa preelectorală de a deveni președinte pentru toți.

Și totuși: va putea Sandu să corecteze greșelile deja comise și să unească societatea sau s-a pierdut irevocabil timpul pentru acest scop? Analistul politic Corneliu Ciurea a răspuns la această întrebarea în studioul Sputnik Moldova.

"Cred că se va îndepărta de un astfel de model - să fie un președinte pentru toate etniile țării, nu va putea ține sub control o astfel de situație. Da, încearcă să îi felicite public pe reprezentanții etniilor la sărbătorile lor naționale și religioase, dar acest lucru doar îi face să zâmbească pe reprezentanții etniei titulare", a spus Ciurea.

Potrivit expertului, Sandu nu va putea fi președintele tuturor. În plus, ea însăși se îndepărtează în mod deliberat de acest obiectiv exprimat anterior, deoarece este un un șef de stat pentru care doar principiile politice și ideologia sunt importante, nimic mai mult.

"Politica ei este îndreptată strict către Occident și se dezrădăcineze toate tradițiile moldovenești. De asemenea, a declarat necesitatea de a lupta împotriva corupției", a adăugat Ciurea.

Analistul consideră că, după ce amenințarea epidemiei de coronavirus din Moldova va dispărea, Sandu își va continua lupta împotriva clasei politice a țării „pe baricade”, organizând proteste în masă și declarând puterea drept un grup de oameni „înconjurați de corupție”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0