Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ziua Culturii Ruse: Cum le reușește actorilor moldoveni să cucerească publicul rus

© Sputnik / OsmatescoIgor Chistol
Igor Chistol - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
De Ziua Culturii Ruse, marcată anual la data de 25 martie, actorul și regizorul moldovean Igor Chistol, stabilit de mai mulți ani la Moscova, a vorbit despre experiența pe care a avut-o pe platourile de filmare și marele scene ale teatrelor din Federația Rusă.
Ziua Culturii Ruse: Interviu cu actorul Igor Chistol

Actorul de teatru și film Igor Chistol a cunoscut momente adevărate de glorie pe scenele teatrelor din Chișinău, însă popularitatea lui a trecut demult hotarele țării. Conaționalul nostru a reușit să se afirme pe cele mai mari scene din lume, inclusiv în Rusia.

Артем Туров - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Care va fi atitudinea Rusiei față de Moldova în timpul apropiat - deputat rus
Igor Chistol a absolvit școala superioară de teatru "B. Șciukin" din Moscova. După absolvire, a revenit în Moldova unde a fost aplaudat pe scenele teatrelor din Chișinău, iar despre rolurile pe care le-a avut se vorbește și până astăzi. Unul dintre rolurile pe care le-a jucat cu multă dăruire și suflet și care a impresionat spectatorii a fost cel al Chiriței în comedia "Chirița în provincie".

De mai mulți ani, actorul este implicat în diverse activități la Moscova, acolo unde continuă să participe în proiecte teatrale, dar și să se filmeze în proiecte cinematografice de anvergură.

"Formal, suntem țări diferite, dar de fapt cultura, tendința pieței a depășit demult toate hotarele. Ne leagă un trecut istoric, o limbă, viziunile, filmele arhicunoscute, muzica, personalități marcante. Acest lucru ne demonstrează că cultura nu cunoaște frontiere", a declarat într-un interviu pentru Sputnik Igor Chistol.

În prezent, moldoveanul muncește la câteva proiecte cinematografice din Rusia. Din cauza pandemiei, filmările au fost stopate o bună perioadă. Unul dintre proiectele cinematografice mult așteptate este producția "Casanova", în care Igor Chistol joacă un rol principal.

Eugenia Ursu - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2020
Forța care unește minoritățile etnice din Republica Moldova
El susține că Rusia i-a devenit a doua casă, iar faptul că a reușit să se realizeze atât de mult în producția cinematografică rusească se datorează în mare parte și grijii pe care o are această țară față de artă, cultură și cinematografie. Igor Chistol a jucat pe scenele teatrelor de la Moscova alături de celebri actori ruși precum Marina Diujeva, Igor Dronov, Alexandr Lobanov și alți artiști cunoscuți.

Amintim că Igor Chistol s-a filmat în primului serial detectiv moldovenesc - "Anchetatorul Gorceakova". Serialul "Anchetatorul Gorceakova" este un proiect moldo-ruso-ucrainean în care rolurile principale au fost jucate de actorii populari din Rusia, Moldova și Ucraina. În acest serial, actorul moldovean Igor Chistol a jucat rolul șefului eroinei principale Anna Gorceakova. Producția s-a bucurat de mult succes și a obținut mai multe premii importante.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0