Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Care va fi atitudinea Rusiei față de Moldova în timpul apropiat - deputat rus

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaАртем Туров
Артем Туров - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputatul Dumei de Stat a analizat cum se vor reflecta asupra Moldovei procesele geopolitice care au loc pe continentul european.

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Federația Rusă nu are relații cu Uniunea Europeană ca organizație, Bruxellesul le-a nimicit. În același timp, Moscova este disponibilă oricând să restabilească aceste legături. Acest lucru a fost declarat de ministrul rus de Externe Serghei Lavrov după negocierile cu omologul său chinez Wang Yi.

Parlamentarul rus Artiom Turov a făcut în studioului Sputnik un pronostic în ceea ce privește relațiile ruso-moldovenești pe fundalul unei discuții între Moscova și Bruxelles în limbajul sancțiunilor.

"Pentru Rusia, poporul moldovenesc este unul frățesc, avem o istorie comună, o religie, o bază culturală. Federația Rusă va continua să promoveze o politică echilibrată și constructivă în raport cu Moldova, cu conducerea ei", a declarat deputatul Dumei de Stat.

Депутат Государственной Думы РФ Артем Туров.  - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Republica Moldova
Deputat în Duma de Stat, despre ”turismul vaccinării” din Moldova în Rusia: Vom clarifica
Interlocutorul a amintit de asemenea că edificarea relațiilor moldo-ruse depinde și de deschiderea Chișinăului oficial și a autorităților țării, de dorința lor de a găsi compromisuri și de a căuta anumite nișe reciproc avantajoase în cooperare.

"Am reușit să realizăm multe în anii precedenți, în special în ceea ce privește susținerea în Rusia a producătorilor agricoli moldoveni. Este clar că declarațiile ministrului rus de Externe Lavrov se referă în primul rând la Uniunea Europeană, care a adoptat o poziție destul de neconstructivă", a adăugat parlamentarul.

În opinia lui Turov, politica UE față de Rusia este construită unilateral și se bazează pe cursul sancțiunilor, promovată de Bruxelles.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0