Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Forța care unește minoritățile etnice din Republica Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariEugenia Ursu
Eugenia Ursu - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova, în fiecare an se desfășoară concursuri culturale care promovează minoritățile etnice precum rușii, ucrainenii, bulgarii, romii, armenii, polonezii și evreii ce locuiesc în țara noastră.
Forța care unește minoritățile etnice din Moldova - detalii

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", președintele Asociației Moldova și Minoritățile Sale, Eugenia Ursu, a declarat că pandemia de coronavirus nu împiedică organizatorii să desfășoare diverse evenimente în care sunt promovate minoritățile etnice din Republica Moldova. Înscrierile pentru participare, dar și concursurile se desfășoară în regim online.

"Recent a fost desfășurat pe Internet concursul "Fii star în țara ta". Acum au loc înscrierile online la concursul "Мировое Ведение" unde vor participa minoritățile etnice din Moldova și alți reprezentanți din peste 100 de țări", a declarat președintele asociației.

Anterior, Eugenia Ursu a remarcat că arta și cultura unește toate minoritățile. Ea a menționat că unul dintre cele mai importante evenimente organizate în acest sens în Republica Moldova este festivalul-concurs internațional de cântec, artă vocală, artă instrumentală, dans și modeling "Constelația Talentelor", care unește participanți din peste 20 de țări ale lumii. În cadrul festivalului, unul dintre membrii juriului este binecunoscutul artist din Federația Rusă Bedros Kirkorov.

"Bedros Kirkorov vine de fiecare dată cu mare plăcere în țara noastră și este plăcut surprins de tinerii talentați de la noi", a menționat Eugenia Ursu.

Conform recensământului din 2014, minoritățile etnice reprezintă 18 la sută din populația Republicii Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0