Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un parlamentar german critică acțiunile SUA de la Marea Neagră

© Photo : Stefan Keuter / Arhiva personalăStefan Keuter, membru în Bundestagul german din partea partidului Alternativa pentru Germania
Stefan Keuter, membru în Bundestagul german din partea partidului Alternativa pentru Germania - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Abonare
Keuter: NATO își demonstrează puterea în Marea Neagră. Mi-ar plăcea să sper că acest lucru nu va provoca Flota rusă de la Marea Neagră și că aceasta va continua să acționeze prudent.

BUCUREȘTI, 22 mar – Sputnik, Marius Holdean. Parlamentarul Stefan Keuter, membru în Bundestag, președinte al Comisiei de Anchete din Parlamentul de la Berlin, este una din vocile cele mai puternice ale partidului Alternativa pentru Germania. Politicianul a acordat în exclusivitate pentru cititorii Sputnik din România un interviu despre politica europeană, acțiunile NATO de la Marea Neagră și vaccinarea anti-Covid 19.

- De ce partidul Alternativa pentru Germania este atacat și pus sub supraveghere în Germania? În România, mișcările anti-sistem și liderii acestora sunt în mod constant criticați, dar și supravegheați. Aceasta să fie soarta nefericită a oricărui partid și a oricărei persoane în Europa care apără valorile umane adevărate, tradiția, interesul național și independența statului?

Ангела Меркель  - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Cel mai dur lockdown anunțat de Merkel în Germania

- Alternativa pentru Germania reprezintă o competiție serioasă pentru partidele establishment-ului din Germania. Fiecare mandat pentru politicienii AfD (Alternative für Deutschland) înseamnă mai puțină putere, influență și bani pentru partidele establishment-ului. Fundațiile afiliate partidului trebuie, de asemenea, să renunțe la o cotă din bugetul total.

Pe de altă parte, din punctul meu de vedere, AfD este singurul partid din Germania care reprezintă în mod consistent interesele poporului german. Globaliștii internaționali care au o influență semnificativă asupra guvernului ar putea avea un alt interes în a limita influența AfD.

- Are Europa nevoie de vaccinul Sputnik V? De ce sunt atât de multe campanii negative împotriva acestui vaccin?

- Cantitățile disponibile ale vaccinurilor aprobate în prezent sunt cel puțin insuficiente ca să se poată respecta numărul propus de vaccinări conform calendarului. După câte înțeleg, datele despre eficiența vaccinării cu Sputnik sunt foarte bune. Dar procesul de aprobare regulamentar din Uniunea Europeană, prin care au trecut și ceilalți producători, a demarat abia la începutul lunii martie.

- Cum ați caracteriza campania de vaccinare (negocieri, achiziția vaccinurilor, distribuirea și inocularea la nivelul UE) coordonată de Comisia Europeană?

Вакцина Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
”Sputnik V” este mai bun decât unele vaccinuri deja aprobate – politician german

- Nu am senzația că, la nivel european, a fost posibil până acum să fie asigurată disponibilitatea unui număr suficient de vaccinuri. Întregul proces mi se pare prost organizat, ceea ce duce la o lipsă de eficiență în procurarea și distribuirea dozelor de vaccin.

- Cum ar trebui să arate viitorul Europei în opinia dumneavoastră?

- Din punctul meu de vedere, viitorul Europei constă în Europa națiunilor. Popoarele Europei ar trebui desigur să își coordoneze în mod regulat interesele lor comune. Și în mod cert, aceste procese ar trebui, de asemenea, să fie organizate. Eu consider foarte discutabile eforturile Uniunii Europene de a prelua toate competențele și de a se poziționa ca un stat centralizat. Europa e mai mult decât Uniunea Europeană. Avem nevoie de dialog cu toate țările europene. Dacă avem situații de conflict pe continent, nu prea va fi cu putință să garantăm pacea și libertatea pentru toate țările europene.

- Există o ostilitate în creștere din partea SUA față de Rusia în aceste zile, iar UE este invitată să devină parte a perspectivei americane. Cum ar trebui să reacționeze UE și statele sale membre în fața campaniei agresive a Washingtonului față de Moscova?

Gazprom Chairman of the Board Alexei Miller visits the ETERNO shop of the Chelyabinsk Pipe-Rolling Plant - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2021
Germania: „Nord Stream - 2“, o punte de legătură cu Rusia

- Este oribil cum tonul vocii administrației SUA s-a schimbat atât de curând după întronarea lui Joe Biden. Ca europeni, ar trebui să devenim mai încrezători în noi înșine în această privință și să organizăm chiar noi, în Europa, relațiile între popoarele noastre. În cel mai bun caz, activitățile americane nu ne sunt de ajutor în această situație.

- Care este părerea Dvs. despre acțiunile și exercițiile NATO în desfășurare în Marea Neagră? Dar despre politica sa agresivă, în general?

NATO își demonstrează puterea în Marea Neagră. Mi-ar plăcea să sper că acest lucru nu va provoca Flota rusă de la Marea Neagră și că aceasta va continua să acționeze prudent. Înțeleg manevrele NATO în acest context ca fiind noua tonalitate pe care se cântă la Washington.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0