Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania: „Nord Stream - 2“, o punte de legătură cu Rusia

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaGazprom Chairman of the Board Alexei Miller visits the ETERNO shop of the Chelyabinsk Pipe-Rolling Plant
Gazprom Chairman of the Board Alexei Miller visits the ETERNO shop of the Chelyabinsk Pipe-Rolling Plant - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2021
Abonare
Nord Stream 2 este important pentru furnizarea de gaze către Germania și UE, este important pentru diversificarea surselor. Conducta de gaz este, de asemenea, un fel de punte care leagă Germania și Rusia, a declarat Johann Zaathoff.

BUCUREȘTI, 7 mart - Sputnik. Ar fi iresponsabil să nu finalizăm Nord Stream 2, având în vedere oportunitățile economice, a declarat Johann Zaathoff, coordonatorul guvernului german pentru cooperarea intersocială cu Rusia, într-un interviu acordat pentru RIA Novosti.

Prior to the grand opening ceremony of the Nord Stream gas pipeline in the German town of Lubmin. - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2021
Senatul blochează candidatura șefului CIA din cauza „Nord Stream - 2”

"Atât din motive economice, cât și ținând cont de economia națională, mi se pare că ar fi iresponsabil să nu finalizăm acest proiect", a spus Zaathoff.

El a reamintit că Nord Stream 2 este gata în proporție 97%, iar aproximativ 100 de companii private participă la acesta.

Nord Stream 2 este important pentru furnizarea de gaze către Germania și UE, este important pentru diversificarea surselor. Conducta de gaz este, de asemenea, un fel de pod care leagă Germania și Rusia, precum și Uniunea Europeană de rețeaua de gaze din Rusia. Aceste conexiuni trebuie stabilite și întreținute, nu distruse. Chiar și în prezent, "- a spus coordonatorul.

"În plus, ne confruntăm cu provocări serioase în legătură cu obiectivele de protecție a climei de pe continentul nostru și din țările noastre, care, în opinia mea, nu pot fi realizate decât în ​​comun. Aș dori să văd succes în munca comună, pe partea germană și rusă, în conformitate cu obiectivele Acordului de la Paris privind clima până în 2050, aș dori aceeași cooperare intensivă în sectorul energetic ca acum, totuși, bazată pe surse regenerabile de energie, cum ar fi, de exemplu, hidrogenul ", - a adăugat interlocutorul.

Nord Stream 2 are în vedere construirea a două linii ale unei conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi pe an de la coasta Rusiei prin Marea Baltică până la Germania.

Пентагон - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
"Asta va distruge totul": Cu ce ar vrea Pentagonul să "stăvilească" Rusia
Proiectul este opus activ Statelor Unite, care promovează gazul său natural lichefiat către UE, precum și Ucraina și o serie de țări europene. Statele au impus sancțiuni asupra conductei de gaz în decembrie 2019, ca urmare a faptului firma elvețiană Allseas a fost obligata să oprească instalarea. Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că acest proiect este comercial și benefic pentru Europa. Republica Federală Germania susține finalizarea conductei de gaz și respinge sancțiunile extrateritoriale unilaterale ale Statelor Unite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0