Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cel mai dur lockdown anunțat de Merkel în Germania

© AP Photo / Michael SohnАнгела Меркель
Ангела Меркель  - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Abonare
În Germania urmează să fie impus cel mai dur lockdown de până acum – vor funcționa doar serviciile vitale, adunările religioase de Paște nu vor fi permise, a anunțat cancelarul Angela Merkel în urma unei întâlniri cu liderii regionali.

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Constatând că Germania se află într-o „cursă” privind combaterea pandemiei, cancelarul Angela Merkel a anunțat lockdown la nivel național, în timpul unei conferințe de presă de marți seara, spunând că restricțiile existente vor fi extinse nu doar la 18 aprilie, ci că majoritatea companiilor vor fi obligate să își închidă ușile pentru cel puțin cinci zile începând cu prima zi a lunii, chiar înainte de sărbătoarea Paștelui.

„Suntem acum într-o situație foarte gravă”, le-a declarat cancelarul reporterilor după întâlnirile-maraton cu liderii celor 16 state federale din Germania, care au durat aproape 12 ore.

În această perioadă de cinci zile, numai magazinele care vând produse alimentare, precum și locurile de testare și vaccinare la coronavirus, vor fi deschise în toată Germania, în ceea ce va fi probabil cel mai dur lockdown în țară de la începutul pandemiei la sfârșitul anului 2019. Merkel a spus că ar trebui să fie „zile liniștite” și contacte sociale reduse între 1 și 5 aprilie.

Alte restricții care vor fi impuse în Germania - lockdown în aprilie

În plus față de închiderea afacerilor, germanilor li se va interzice să organizeze adunări private de peste cinci adulți din două gospodării diferite, în timp ce toate călătoriile în străinătate vor fi puternic descurajate. De asemenea, bisericilor li s-a cerut să organizeze slujbe virtuale nu numai în acea perioadă, dar chiar și de Paști.

 Офицеры Федеральной полиции контролируют водителей автомобилей на пограничном переходе между Австрией и Германией - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Germania nu relaxează restricțiile la frontiere, în pofida solicitării UE

Mai mult, noile măsuri vor face ca companiile aeriene să fie responsabile pentru testarea tuturor călătorilor și membrilor echipajului care se îndreaptă spre Germania, dar au încetat să mai impună carantina pentru oricine se întoarce din străinătate.

Deși unele zone din Germania au început încet să se redeschidă, Merkel și liderii regionali au convenit că oriunde cazurile săptămânale la 100 000 de locuitori cresc cu peste 100, eforturile de redeschidere trebuie inversate. Politicile de lockdown au fost respinse de mulți germani, provocând un val de demonstrații înverșunate în mai multe orașe, ultima dintre ele izbucnind la Kassel în weekend și a dus la ciocniri cu poliția.

Ce le-a spus Maia Sandu moldovenilor din Germania despre vaccinul anti-COVID - Video>>>

Germania a fost într-o anumită formă de lockdown parțial aproximativ un an, mai multe state anunțând lockdown înainte ca măsurile la nivel național să fie puse în aplicare în martie anul trecut. Până în prezent, țara a înregistrat peste 2,6 milioane de persoane infectate cu coronavirus și aproape 75 000 de decese, potrivit datelor generalizate de Universitatea Johns Hopkins. Aproximativ 7700 de cazuri noi au fost înregistrate doar luni, a informat Institutul german Robert Koch.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0