Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

”Sputnik V” este mai bun decât unele vaccinuri deja aprobate – politician german

© Sputnik / Vladislav Vodnev / Accesați arhiva multimediaВакцина Sputnik V
Вакцина Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2021
Abonare
Germania îi solicită Bruxelles-ului să accelereze examinarea vaccinului rusesc ”Sputnik V” şi pregătirea distribuţiei acestuia în UE.

BRUXELLES, 19 mart – Sputnik, Daniela Porovîț. Sprijin total pentru acceptarea vaccinului rusesc Sputnik V în UE: mai mulți politicieni germani au solicitat accelerarea aprobării acestuia în Europa.

''Este important să accelerăm procedurile de aprobare, mai ales în cazul Sputnik'', a declarat premierul bavarez Markus Soeder, după întâlnirea de ieri a celor 16 premieri ai landurilor germane cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Soeder a arătat că studiile asupra vaccinului rusesc desfăşurate până în prezent în Europa au arătat că acesta este ''foarte sigur'' şi ''mai bun decât unele dintre vaccinurile deja aprobate''.

Флаконы и шприцы видны перед флагом ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Societate
Eurocomisar: Vaccinul ”Sputnik V” trebuie să fie produs în UE

Mesajul că vaccinul rusesc e mai bun decât unele vaccinuri deja folosite în UE, venit de la un asemenea nivel și cu toată responsabilitatea funcției de premier al Bavariei, unul din cele mai importante landuri din Germania, răstoarnă toate criticile aduse pe la colțuri de birocrații europeni.

''Trebuie să-l aprobăm rapid şi eficient, fără a ne împiedica în obişnuitele detalii birocratice'', a mai spus premierul bavarez, unul dintre posibilii candidaţi la succesiunea cancelarului Angela Merkel.

În opinia sa, autorizarea provizorie a vaccinului Sputnik V în UE este acum doar o ''chestiune de timp'' şi este important ca blocul comunitar să se organizeze pentru a garanta producţia şi aprovizionarea acestui ser, după ce s-a confruntat deja cu dificultăţi în achiziţia vaccinurilor contractate prin mecanismul comun gestionat de Comisia Europeană.

''Europa trebuie să negocieze rapid şi să nu aştepte întâi să vină aprobarea. Este un apel urgent să nu lăsăm să treacă încă o şansă'', a insistat Markus Soeder.

Mai mult, premierul bavarez anunță că dacă se va dovedi că fabricarea Sputnik este dificilă, atunci s-ar putea propune să fie produs în Germania.

Și primarul Berlinului, Michael Mueller, a apreciat că Europa are ''nevoie de toate vaccinurile pe care le putem obţine''.

"Impas total". Cine din UE s-a interesat de "Sputnik V">>>

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a iniţiat la începutul lunii martie evaluarea vaccinului Sputnik V în vederea unei posibile autorizări, dar între timp câteva state membre ale UE au început deja să-l distribuie, iar timpul le dă dreptate, pentru că astfel au luat startul cu mult mai devreme în utilizarea unui vaccin pe care și UE îl va aproba în cele din urmă, dar cu întârziere față de Ungaria, de exemplu, care nu a pierdut vremea deloc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0