Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert: Va fi susținut sau nu Guvernul Grosu: Care ar fi scenariile posibile

© Sputnik / OsmatescoAnatol Țăranu
Anatol Țăranu - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Abonare
Comentatorul politic Anatol Țăranu consideră că probabilitatea ca Guvernul Grosu să fie votat este mult mai mare decât varianta unei invalidări. El spune că cel mai dificil va fi pentru fracțiunea PSRM.
Expert: Va fi susținut sau nu Guvernul Grosu: Care ar fi scenariile posibile

Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Politică
Maia Sandu le-a răspuns deputaților care au invitat-o la consultări
Mai muți comentatori politici de la Chișinău își îndreaptă privirile spre scenariile care ar putea să se prefigureze la investirea sau nu a Guvernului condus de Igor Grosu. Candidatul propus de Maia Sandu și-a anunțat deja câteva priorități de guvernare, iar mai mulți experți încerarcă să prezică cine va sprijini în Parlament un posibil Guvern condus de liderul PAS.

Comentatorul politic Anatol Țăranu este de părere că cel mai dificil va fi pentru fracțiunea PSRM, iar probabilitatea ca Guvernul Grosu să fie votat este mult mai mare decât varianta unei invalidări.

„Cine ar putea să sprijine acest Guvern astăzi, cred că cei de la PAS, sper că de această data nu vor merge pe calea boicotării propriului Guvern, dar și voturile tuturor celorlați care nu au nevoie de alegeri anticipate mâine. Probabilitatea ca Gvernul Grosu să fie votat este mult mai mare decât varianta unui eșec”, a spus Țăranu.

Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Politică
Va fi suspendat decretul Maiei Sandu de desemnare a premierului? CCM va lua decizia mâine
El mai spune că situația complicată din țară, dar și faptul că învestirea Guvernului Grosu ar putea avea loc chiar pe 23 martie obligă partidele din Parlament să sprijine acest Guvern, contrar voinței și intereselor lor politice.

„Intrăm în zona intereselor politice pentru că partidele vor fi nevoite să sprijine Guvernul Grosu, pentru a supraviețui și pentru care nu au nici o simpatie în speranța că el va capota în politicele sale și doar atunci ei ar putea să se folosească de aceste consecințe”, a menționat expertul.

Anatol Țăranu mai spune că cel mai dificil la investirea guvernului Grosu va fi pentru fracțiunea socialiștilor. În opinia expertului, PSRM își va minimiza la maximum responsabilitatea pentru un posibil vot pentru Guvernul Grosu. Socialiștii, consederă Țăranu, vor dori să se asigure că există suficiente voturi pentru a investi acest Guvern, fără participarea lor.

Президентура РМ - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Politică
Pentru Moldova, cu o cerere către președintele Maia Sandu
„Mă aventurezi să spun că socialiștii și cei de la „Pentru Moldova” își vor împărți responsabilitatea pentru voturile din plen pentru Guvernul Grosu. PSRM este în dificultate și va încerca să-și păstreze imaginea, măcar față de propriul electorat, și să nu voteze acest Guvern. Ei se vor asigura că fără votul lor ar putea să existe o majoritate care ar vota, în disperare, acest Guvern pentru a evita anticipatele și atunci le vor sugera partenerilor de coaliție să sprijine acest Guvern”, a precizat Anatol Țăranu.

Candidatul propus de Maia Sandu la funcția de premier Igor Grosu a declarat că lucrează asupra programului de guvernare, unde vor exista mai multe priorități și asupra listei de miniștri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0