Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu le-a răspuns deputaților care au invitat-o la consultări

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția RM
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Abonare
Președinția Republicii Moldova a emis o declarație cu privire la cererea de a lansa noi consultări pentru desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Într-un comunicat de presă, administrația instituției prezidențiale anunță că a recepționat un extras din stenograma ședinței Parlamentului de astăzi, cu privire la consultările anunțate de majoritatea parlamentară formată și la care a fost invitată și Maia Sandu. 

Teodor Cârnaț - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Ce urmează dacă Guvernul Grosu nu va primi vot de încredere în Parlament?
"Noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare pot avea loc după consumarea efectelor Decretului nr.47-IX din 16 martie 2021, emis după consultările organizate de Președintele țării în aceeași zi. De asemenea, Președinția a luat act de declarația candidatului la funcția de prim-ministru, Igor Grosu, în care acesta a menționat că va discuta cu fracțiunile și grupurile parlamentare în vederea obținerii sprijinului pentru învestirea Guvernului", menționează Președenția.

Amintim că, miercuri, deputatul socialist Vlad Batrîncea a declarat în cadrul unui briefing că majoritatea parlamentară intenționează să înainteze propriul candidat la funcția de premier. Astăzi au făcut public numele candidatului. Este vorba despre actualul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc, susținut de o majoritate parlamentară formată din 53 de deputați. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0