Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pentru Moldova, cu o cerere către președintele Maia Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Abonare
Platforma parlamentară „Pentru Moldova” îi cere președintelui Maia Sandu să-l desemneze în termeni cât mai restrânși pe Vladimir Golovatiuc la funcția de premier, menționând că acesta este candidatul majorității parlamentare.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. În opinia deputaților de la Pentru Moldova, Vladimir Golovatiuc este o candidatură de compromis pentru funcția de prim-ministru.

Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Politică
Va fi suspendat decretul Maiei Sandu de desemnare a premierului? CCM va lua decizia mâine
"Vladimir Golovatiuc este un bun profesionist, economist, profesor de economie politică și politician cu experiență. Are o vastă experiență care îi va permite să scoată Republica Moldova din criză. Vladimir Golovatiuc este o persoană apreciată și pe plan internațional, astfel încât va ști cum să atragă sprijin extern pentru cetățenii Republicii Moldova", se arată în declarația celor de la Pentru Moldova.

"ÎI cerem președintelui Maia Sandu să ia act de această decizie politică, să desemneze în termeni cât mai restrânși candidatura majorității parlamentare și să dea dovadă de constructivism, pentru a pune punct cât mai rapid crizei politice", mai afirmă deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova”.

Teodor Cârnaț - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Ce urmează dacă Guvernul Grosu nu va primi vot de încredere în Parlament?
Pe de altă parte, ei afirmă că și-au asumat un mare risc politic asumându-și responsabilitatea guvernării. "Deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” și din Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și-au depus semnăturile în vederea constituirii majorității parlamentare și desemnării domnului Vladimir Golovatiuc pentru funcția de prim-ministru. Suntem conștienți de riscurile pe care le comportă acest pas politic pe care ni l-am asumat astăzi. Mereu, însă, trebuie să facem ceea ce e bine pentru interesele țării și al oamenilor. Prioritatea noastră acum este să facem tot ce ne stă în puteri pentru a nu lăsa acest stat să se prăbușească", au mai afirmat deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0