Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce Maia Sandu nu îl ajută pe George Simion? Nu e cu Soros?

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Abonare
De bun simț este să nu punem preț nici pe impostura locală, nici pe nemernicia perversă ”europeană”. România și Republica Moldova au suficiente valori reale ca dreptatea să vină pe un cal frumos, nu pe gloabe împodobite.

Există personaje care trăiesc din scandaluri, pe care le numesc ipocrit ”luptă”. Din păcate, unii ajung chiar în poziții înalte, aducând cu ei și pârghiile specifice: dezbinarea, radicalismul inept, scandalul din orice. În acest fel, târăsc în promiscuul scandalului și funcția deținută.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Riscăm să intrăm într-un colaps constituțional din cauza capriciilor Maiei Sandu - expert

Primul lor scop este ceea ce numim ”imagine”; o acoperire, o butaforie ipocrită în spatele căreia își ascund găunoșenia, arivismul abject – sau chiar planuri mârșave, ale lor sau ale altora care îi comandă.

Mai grav este că duc scandalurile în zonele cele mai sensibile – patriotismul, națiunea, credința, libertatea, dreptatea și justiția – și agită sentimente acutizante – de la frustrări justițiare la invidii egalitariste - și până la unionismul românesc. De fapt, în ei totul e fals – din păcate însă efectele manipulărilor lor sunt reale și dureroase.

Cel mai tragic exemplu este Traian Băsescu, un personaj care a făcut enorm de mult rău României, pe toate planurile, un adevărat blestem pentru țară, români, dar și pentru apropiații și rudele sale. În ticăloșia sa, a jucat (credibil, vai, pentru prea mulți!) rolul justițiarului, anticomunistului, patriotului etc – dar, ultimul pe listă, cel al unionistului!

Юрий Рошка - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Roșca: Sandu i-a mințit pe moldoveni - Detalii
Aceste ultim rol l-a interpretat însă în fața unei audiențe limitate, pentru că între timp credibilitatea lui năpârlise rău – trăind din frustrările puținilor români din țară, dar și pe neștiința moldovenilor în ceea ce-l privește pe ”arhanghelul unirii” – în realitate, un nemernic dovedit în toate cele rele!

Dar, Băsescu nu a fost singurul – iar piesa asta proastă a scandalurilor – acoperire s-a reluat cu USR și, mai nou, cu unii lideri AUR, mai ales cu George Simion.

USR au dur ideea de justiție la nivelul de răzbunare, de radicalism, luptă politică fără cruțare, au promovat egalitarismul și ”meritocrația”, ștergerea trecutului – asta în condițiile în care mulți lideri ai lor sunt niște oportuniști, îmbogățiți din afaceri deloc curate; alții au fost dovediți colaboratori ai Securității iar alții copii ai Sistemului – de acum sau dinainte de 1990.

Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Americanii ne arată cine sunt adevărații stăpâni ai Moldovei
Iar în privința ”meritocrației”, situația e chiar sinistră – majoritatea celor impuși în funcții guvernamentale și parlamentare sunt oameni fără experiență, chiar fără legătură cu domeniul – adică totul e o făcătură! O singură chestiune e clară: susțin necondiționat tot ce vine pe linia Soros, în primul rând politica LGBTIQ!

De cealaltă parte, AUR îmbracă sumanul naționalist, iar George Simion se declară ”liderul curentului unionist”.

Nu este clar de unde până unde este el a devenit el unionist, darămite lider, cert este că a înființat o asociație, a mâzgălit ceva pereți, s-a tăvălit, l-au arestat, ce să mai – a prestat pe gustul unui anume public. Care, în parte, l-a și votat, zice-se. Sincer, nu prea cred că e chiar așa, pentru că l-ar fi votat mai demult, de când a candidat la europarlamentare, când a mers cu un slogan clar și strict unionist.

Ori, dacă atunci nici nu le-a păsat de ”liderul unionismului”, acum lumea l-ar fi votat la greu – ceea ce mi se pare o mare făcătură. Dar, să trecem peste asta…

Daniel Ioniță - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Daniel Ioniță: Moldovenii se pot vaccina în România
Întreb însă – unul care nu are nicio legătură cu Basarabia, care își arogă fals calitatea de ”scriitor”, care leagă rău de tot limba română și se produce prin spectacole publice dubioase, oare un asemenea om poate fi considerat ”liderul unionismului”?!

Păi nu au fost numiți așa marii Adrian Păunescu. Ioan Alexandru sau Vadim Tudor, ori Mircea Druc, Leonida Lari sau Grigore Vieru – și poate cineva să îl creadă pe… ”Georgică peluză”?

Pare o urmare logică a leadership-ului ”unionist”: de la impostorul Băsescu, la tăvălitul Simion! Nu pot să uit faza când îl rețineau jandarmii pe Simion, la București, în 2016, iar Băsescu îi admonesta pe Facebook: 

”Ticăloşilor sau Julien, tu cu ce te ocupi? În România, liderii celor care au manifestat azi la Bucureşti pentru Unirea României cu R. Moldova au fost reţinuţi şi băgaţi în dube de jandarmi. Vai de capul vostru, adunătură de ticăloşi trădători de țară. Cioloş, cât de slugi puteți fi voi, Guvernul României? Pentru violenţa jandarmilor împotriva unioniştilor din R.Moldova şi România, Ministrul Afacerilor Interne şi Dacian Julien Cioloș trebuie să dispară din viaţa publică. Slugoilor, ce tare vă doare unionismul. L-aţi ridicat pe George Simion, unul din liderii unioniştilor, ca frumos în faţa Germaniei şi a Federației Ruse”.

Родители кишиневских школьников вышли на акцию протеста - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Protestul părinților, ipocrizia șefilor din Educație și tăcerea Maiei Sandu
Anii au trecut, iar acum Băsescu spune că Simion și AUR ”arată ca niște epigoni ai lui Vadim, dar măcar ăla citise, știa să vorbească. Ăștia sunt niște îngălați, vai mama lor, au luat tricolorul în mână și poporul în gură. Vai și de mama celor care i-au votat”.

Iar Simion, ”scriitorul” cu două broșuri, este supărat că Băsescu l-a numit ”semidoct” și zixce că Băsescu nu a fost unionist, ci ”mai mult a adus dezbinare în Moldova”.
În zilele din urmă, George Simion a făcut alt circ, de data asta voind să intre în Republica Moldova, deși avea interdicție, din 2018 – după ce, în prealabil, mai avusese și altele. Da, pentru că tânărul activist și politician are o activitate atent și prietenesc consemnată pe Wikipedia, unde apar mari manifestații și alte demersuri semnificativ… de care nu-și amintește nimeni! La fel cum de campania AUR de la ultimele alegeri nu-și amintește mai nimeni!

Roman Chircă  - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Roman Chircă: Moldovenii trebuie să se pregătească de mai rău
Problema este că liderul AUR a vrut să participe la funeraliile academicianului Nicolae Dabija. Ce legătură a avut el cu Nicolae Dabija? Nu contează, cert este că era prilej de scandal!

Cristian Hrițuc, ex-consilier prezidențial, analist și consultant politic cu experiență în România și Moldova, consideră că Simion vrea atât ”o preluare a curentului unionist din Moldova”, cât și ”o campanie de imagine pentru România,  să țină reflectorul pe partidul său după ce Șoșoacă a plecat”.

Analistul amintește și de spectacolul din 2018 când, declarat indezirabil pe teritoriul moldovean și escortat la granița,  ”Simion a jucat si un teatru de zile mari”.

Alexandru Gâscă  - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2021
Ce i-a făcut poliția bărbatului care a provocat scandalul din supermarket
”A postat pe fb un material filmat în care a spus că a fost bătut de polițiștii moldoveni. Poliția România a dat un punct  de vedere atunci prin care a afirmat ca liderul Aur nu a cerut îngrijiri medicale și nici nu a făcut vreo plângere”, scrie Hrițuc.

Cât despre ce va urma, analistul consideră că, urmărind ”specificul” acțiunilor lui Simion, putem observa că ”după "proteste" urmează etapa victimizării, când acesta se plânge că este agresat”.

”Așa a fost și în Republica Moldova, și la București, când a provocat jandarmii, dar și în cazul cimitirului maghiar. Sper că acum să se rezume doar la proteste și să ne scutească de episodul ”bătăii””, scrie Hrițuc.
Sperăm și noi, pentru onoarea Parlamentului României, din care Simion face parte. Deși, la cum arată acum Parlamentul, te poți aștepta la orice. În fond, partea adversă dar la fel de ”spectaculoasă”, USR, a mâncat din coșurile de gunoi și a dormit în aula mare!

Interesantă este și reacția Maiei Sandu, căreia deputatul AUR i s-a adresat pentru a rezolva situația și… ce să vezi: președintele pro-occidental i-a dat cu flit ”liderului unionismului”!

Игорь Додон передал власть Майе Санду - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Cum ANI, la îndemnul lui Sandu, consolidează electoratul lui Dodon
”Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată”, a transmis Președinția de la Chișinău.

Scurt pe doi – cu alte cuvinte l-a trimis la plimbare! Mai ales că ultima solicitare în acest sens, depusă de Simion la instanță pe 17 februarie 2021, a fost fiind respinsă. ”Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ”, îl informează drăgălaș Maia Sandu.

Da, este aceiași Maia Sandu care se arată gata să treacă peste orice pentru a-și impune Guvernul! De ce riscă acum să-și pună în cap ”unioniștii” dând pe nas ”liderului”?!

Prima concluzie e clară: George Simion face ca întotdeauna: scandal și circ, un joc de imagine.

A doua concluzie este însă mai dificilă: ce urmărește, de fapt, Maia Sandu? Altfel spus – ce se întâmpla dacă Simion era vreun sorosist? Tot așa îl trata?

Ion Cristoiu - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Ce spune cel mai mare jurnalist român despre Maia Sandu
Sau oare pregătește Maia Sandu terenul pentru un alt ”lider unionist”, apropiat de zona Soros și, atenție, apropiat de un alt tip de „unire”?

Mai exact, federalizarea Europei, implicit a României și Moldovei, unul dintre obiectivele grupărilor susținute de George Soros?

Întrebarea finală e ca în bancul cu ”Și noi, belgienii, ce facem?”. Cred că de bun simț este să nu punem preț nici pe impostura locală, nici pe nemernicia ”europeană”. România și Republica Moldova au suficiente valori reale ca dreptatea să vină pe un cal frumos, nu pe gloabe împodobite.

Nu mă pot abține să nu închei cu vorba sacră a lui Nicolae Dabija: ”Avem o singură Ţară - şi ea se cheamă Limba Română”. Așa că hai să o vorbim și să o gândim corect, cu impostură și perversiuni.

Dragoș Dumitriu este jurnalist și realizator TV, fost deputat naționalist și conservator în Parlamentul României, promotor al analizei sistemice.

Opinia autorului ar putea să noi coincidă neapărat cu cea a redacției Sputnik.

 

Fluxul de știri
0