Roșca: Sandu i-a mințit pe moldoveni - Detalii

© Sputnik / Mihai CarausЮрий Рошка
Юрий Рошка - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Abonare
Expertul Iurie Roșca a explicat cum s-a ajuns la situația ca președintele Republicii Moldova să depindă de structurile Occidentale și cum magnații financiari din Washington influențează în mod direct asupra șefului statului.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Președintele Maia Sandu a comentat hotărârea Curții Constituționale prin care a fost declarat neconstituțional decretul ei de numire repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier. Maia Sandu a spus că decizia din 23 februarie a Curții Constituționale descrie competențele instituțiilor statului într-o situație de „normalitate” pe care țara, în opinia ei, n-o are la ora actuală.

Domnica Manole - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Politică
Domnica Manole o pune la punct pe Maia Sandu
„Noi astăzi n-avem o situație de normalitate”, a spus președintele. Situația actuală, a apreciat Maia Sandu, seamănă cu situația din 2014 - 2015, când oligarhul Plahotniuc, cumpărând deputați, și-a încropit o majoritate de buzunar”.

De ce președintele țării, care are împuterniciri limitate, își permite să-și impună voința majorității parlamentare? Este cineva din afară care influențează deciziile șefului statului? Răspunsurile la aceste întrebări le-a oferit în studioul Sputnik Moldova politologul și publicistul Iurie Roșca, care anterior a deținut funcția de vicepremier și de adjunct al președintelui Parlamentului.

"Trebuie să ne întrebăm: de ce un astfel de om a putut să devină președinte? Chiar dacă sună dur, dar în această funcție, cu același succes putea fi instalat un scaun fără spetează, nimic nu s-ar fi schimbat. Oamenii au votat pentru integrarea europeană - adică pentru un mit, pentru "o viață reușită și sătulă", care nu există  nici în Europa de vest", a declarat Iurie Roșca.

Здание парламента - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Republica Moldova
Reforma APL: Moldova rămâne fără primării
El a spus că cetățenii moldoveni anume așa au perceput "cursul european" anunțat de Maia Sandu, dat fiind că nu sunt integrați în societatea uniunii europene și văd în asta doar posibilitatea de a lucra acolo și de a obține un salariu mai bun ca în Republica Moldova.

"Uniunea Europeană are milioane de șomeri care nu pot să-și facă publică propria opinie pentru că ei, pur și simplu, nu sunt admiși la posturile de televiziune", a spus Iurie Roșca.

Făcând referire la Maia Sandu, expertul spune că aceasta nu are nicio identitate politică. Toți știu că ea a ocupat niște funcții, în rest nu pot spune nimic mai mult despre dânsa.     

Roșca mai spune că, după ce a devenit președinte, Sandu dă dovadă de nervozitate. Mai ales în încercarea de a ocoli prevederile Constituției Republicii Moldova. Expertul nu exclude că patronii occidentali ai Maiei Sandu ar putea să o expună, să o compromită, punând-o într-o lumină proastă.

Iurie Roșca a mai spus că noul președinte al țării este ghidat din exterior, în primul rând - din Statele Unite ale Americii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0